Een product presenteren met de naam van een beroemd (oud)renner is niet ongewoon in de wielerwereld. Zo zijn er bijvoorbeeld de fietsen van Eddy Merckx en Jan Janssen. De mate van invloed van de (oud)renners zelf is niet altijd even duidelijk. Soms zijn ze eigenaar of hebben ze inspraak, andere keren gaat het slechts om het gebruik van de naam. Toch geeft die naam ook in dat geval wat extra’s mee aan het product.

In Frankrijk wordt de naam van drievoudig Tour de France-winnaar Louison Bobet gebruikt voor een jong fietskleding merk. De wielershirts komen qua stof en kleurgebruik overeen met andere hoogwaardige kledingmerken, zoals Rapha of Isadore. Er wordt namelijk veel merinowol en rustige kleuren gebruikt. Om zich nog meer te richten op de geschiedenis van Bobet worden de verschillende series benoemd met legendarische namen en jaartallen, verwijzend naar overwinningen van de renner. Zo is er de Bordeaux 59 serie voor zijn overwinning van Bordeaux-Paris in 1959 en de Vars 50 serie ter ere van het winnen van de 18e etappe van de Tour de France, die over de Col de Vars ging. Op basis van de beschrijvingen verschillen de shirts technisch of qua pasvorm niet veel. De variaties zijn meer te vinden in de uiterlijke kenmerken. Opvallend detail is dat alle shirts met korte mouwen alleen te verkrijgen zijn met een korte rits.

Het merk levert naast de wielershirts ook een wielerbroek, handschoenen en diverse petjes voor de actieve fietser. Voor degene die zich niet alleen op de racefiets stijlvol wil kleden, is er ook de lifestyle collectie met t-shirts, polo’s en vesten. De prijzen van alle producten zijn aan de hoge kant (een wielershirt is er vanaf €130,-), maar dat is haast volgens het verwachtingspatroon in vergelijking met andere luxe wielerkledingmerken. Alle producten worden overigens gemaakt in Europa, hoofdzakelijk in Frankrijk, wat ook bijdraagt aan de hoogte van de prijzen.

Zelf kan je hier het merk bekijken.

bobet-bordeaux59 solingen54 bobet-vars bobet-vars50 bobet-grey bobet-briancon53 bobet-pet bobet-2 bobet-3 bobet-4

Tags: