Maap heeft met het Flare Pro jersey voor vrouwen en het Vortex Team jersey voor mannen, twee shirts in het assortiment die milieuvriendelijk en duurzaam zijn. De shirts zijn gemaakt van 100% Bluesign gecertificeerd materiaal en daarvan is 85% gerecycled.

Wielershirt met Bluesign certificaat

Bluesign is een organisatie dat zich inzet voor een beter milieu. Dit certificaat wordt uitgedeeld aan fabrikanten die geen gebruik maken van schadelijke stoffen bij het productieproces. Voor de shirts die Maap heeft gemaakt, is er alleen maar gebruik gemaakt van producten met dit certificaat. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Maap ook gebruik gemaakt van garen die zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Oude garen en ingeleverde plastic flessen zijn de basis van dit type garen. Aangezien de shirts voor 85% zijn samengesteld uit garen, zijn dit erg duurzame en milieubewuste shirts geworden!

Flare Pro jersey voor vrouwen

Zoals gezegd is er een shirt voor mannen en een shirt voor vrouwen. Als ik eerlijk ben vind ik het jammer dat het mooiste ontwerp alleen maar voor vrouwen verkrijgbaar is. Het voorgevormde shirt heeft een strakke pasvorm en is gemaakt voor intensieve trainingen en wedstrijden. Dit zie je naast de pasvorm ook terug in bijvoorbeeld de iets langere mouwen. De stof heeft ventilerende eigenschappen zodat het zweet makkelijk afvoert. Het shirt is te bestellen voor € 140,-

Vortex Team pro voor mannen

Het shirt voor mannen is bestaat uit verschillende gekleurde vakken. Qua materiaal is hij vergelijkbaar met het Flare pro shirt van de vrouwen. De pasvorm is wat ruimer en daarmee is hij ook beter geschikt voor rustige trainingsritten en lange avonturen, aldus Maap. Het Vortex shirt kost € 130,-.

Alle details van deze shirts zijn te vinden op de site van Maap

Tags: