Zelf rijdt deze fietser niet vaak met een hartslagmeter. Hoewel ik weet dat het kan helpen met trainen, blijf ik toch iemand die liever ‘voelt’ hoe het gaat (vandaag voelde het goed, en dat werd ook door mijn Strava app bevestigd toen ik thuiskwam).

Een van de dingen die me misschien tegenhoudt is dat gedoe met zo’n borstband, echt lekker zitten doen ze zelden. Dus ik ben wel benieuwd naar een start up die LifeBeam heet. Zij hebben namelijk een hartslagmonitor in een fietshelm ingebouwd!

Nu is de SMART helaas nog niet verkrijgbaar, want er is eerst geld nodig om van een prototype een productie-uitvoering te maken. In dit geval wil men de benodigde $50.000 bij elkaar krijgen via crowdfunding. Op de site indiegogo.com kun je meer over het project te weten komen en eventueel een bijdrage doen. Je kunt kiezen voor een kleine bijdrage ($10,-) of één van de pakketten (van $149,- tot $895,-) waarbij je ook het product ontvangt als één van de eersten. De helm waar de sensor in wordt ingebouwd is een Lazer Genesis trouwens.

Ben je dus ook die band zat en zie je wel iets in deze nieuwe technologie (waar ik me van kan voorstellen dat ‘ie over een tijdje wel in de winkel ligt), dan weet je wat je te doen staat.