Iedereen wil toch het beste voor zijn kind? Dus dan kan je maar beter ook direct starten met een degelijke eerste fiets. In dit geval een loopfiets, van Specialized. De Hotwalk loopfiets bestond al, maar is de laatste jaren qua geometrie en eigenschappen ongewijzigd gebleven. Er was dus ruimte voor verbetering vonden ze met een knipoog bij Specialized en vandaag wordt hij officieel gepresenteerd. De nieuwe topper uit het loopfiets segment: de Hotwalk Carbon.

Full carbon lichtgewicht

De Hotwalk Carbon is ontwikkeld door dezelfde engineers als de Tarmac SL7. Het frame is aerodynamisch vormgegeven en het gewicht is laag. De loopfiets weegt maar 2,1 kg en wat mij betreft had er best op mogen staan dat het om een S-Works topmodel gaat. Net als het frame zijn ook de wielen en het stuur van carbon, want ook voor je kind geldt: elke gram telt. De engineers hebben met het Fact9 carbon een goede combinatie weten te vinden tussen gewicht en stijfheid zodat de rij-eigenschappen optimaal zijn. Een stijve loopfiets, waarmee je hard en strak door de bochten kan racen. Als je wereldkampioen wil worden kan je maar beter vroeg beginnen met koersen!

Op het stuur en de banden hebben ze ook gewicht weten te besparen. Bij de banden is er gebruik gemaakt van een lichter karkas. Dit is wat soepeler en in combinatie met het profiel zal de coureur op alle ondergrond voldoende grip hebben. De diameter van het stuur is 38% verminderd. Dit bespaart gewicht, maar waar het vooral om gaat is dat dit voor kinderhandjes makkelijk vast te pakken is.

De Hotwalk Carbon kost je € 999,- en daarmee weet je bijna zeker dat je kind als eerste op het schoolplein is. Als de kleine ongeveer 1,5 jaar oud is zal hij of zij met de Hotwalk op pad kunnen. Een speciaal ontwikkelde testopstelling heeft bepaald dat het maximale rijdersgewicht op 18 kilo uitkomt. Je moet er tegenwoordig vroeg bij zijn, om de Alaphillippe of v/d Breggen van de toekomst te ontdekken!

Via Specialized