Voor een groepstest van 4 klassieker racefietsen is de Bianchi afgeleverd. En wel de Infinito CV, het nieuwe frame van Bianchi waarbij CV staat voor Countervail. Dit zorgt voor extra demping van de trillingen en daarom is het frame uitermate geschikt voor de klassiekers waarbij kasseien en andere hobbels elkaar snel afwisselen. De andere racefietsen voor de test komen van Trek, Cannondale en Specialized.

Bianchi Infinito CV Chorus 11sp
De Bianchi die wij geleverd kregen heeft een Chorus 11 speed groep. Dat is even heel simpel gezegd de Ultegra groep van Campagnolo. Volgens liefhebbers van de Italiaanse racefiets moet een racefiets uit Italie afgemonteerd zijn met een Campangnolo groep. Dat hebben ze dus goed gedaan bij deze Bianchi. Om het comfort en fietsplezier te vergroten wordt deze versie geleverd met Fulcrum Racing Speed XLR velgen. De tubes die hierop zitten moeten voor extra comfort zorgen.

Uiterlijk
De fiets ziet er erg stoer en donker uit. Het celeste (Bianchi groen) is subtiel terug te vinden maar niet te overheersend, precies goed wat mij betreft. (maar smaken verschillen). Eigenlijk is dit het team Belkin frame maar dan zonder het lelijke (als het samen met celeste wordt gebruikt) groen van Belkin. De donkere hoge wielen maken het geheel af.

Technische gegevens:
Frame: C2C Infinito CV Carbon
Vork: C2C Full Carbon
Headset: FSA orbit
Groep: Campagnolo Chorus 11 speed
Bracket: Ultra Torque
Wielen: Fulcrum Racing Speed XLR
Banden: Tubes Veloflex Areberg 700 x 25
Stuurpen: FSA SL-K
Stuur: Fsa SL-K Compact Carbon
Zadelpen : Fsa SL-K Carbon
Zadel: Fizik Aliante Gamma
Bidonhouder: Elite Paron

De prijs is hoog, namelijk in deze versie € 7499,-. Dit komt grotendeels door de wielen. Als je bijvoorbeeld kiest voor Fulcrum Racing Quattro wielen dan komt de prijs op € 4699,-
Onze racefiets in maat 59 weegt inclusief pedalen en bidonhouder en fietscomputerhouder een hele nette 7,3 kg.

Binnenkort in de groepstest zie je de testresultaten terug. Nu alleen nog maar enkele foto’s.

bianchi-infinito-cv-9 bianchi-infinito-cv-8 bianchi-infinito-cv-7 bianchi-infinito-cv-6 bianchi-infinito-cv-5 bianchi-infinito-cv-4 bianchi-infinito-cv-3 bianchi-infinito-cv-2

Tags: