Hier op Racefietsblog hebben we het al vaker gehad over de SKS Explorer serie. De Explorer lijn bestaat uit allerlei tassen. Van groot naar klein, maar er ontbrak nog wel iets in de lijn vond SKS. En daarom komen ze dit jaar met drie serieuze tassen om echt mee te bikepacken. Wel zo slim nu bikepacken zo populair is.

Er komen dus drie tassen om mee te bikepacken op de markt: een frametas, zadeltas en stuurtas. Bij elkaar goed voor een pakvolume van 26 liter. De tassen zijn allemaal in het zwart uitgevoerd, maar er komt ook wat SKS oranje in voor bij de straps. Ze hebben het reflectiemateriaal in de logo’s en het design verwerkt, zo ben je in het donker ook veilig.

Stuurtas met ontluchtingsventiel

De stuurtas heeft een inhoud van 9 L en is te koop voor € 59,99. Je kunt aan twee kanten van de tas met een rolsluiting bij je spullen komen. Iedereen die ooit met rolsluitingen heeft gewerkt, weet dat je nogal eens wat lucht bij het oprollen insluit. SKS heeft hiervoor een ontluchtingsventiel, zodat je de tas compact kunt houden. De tas zet je vast met straps. Schuimrubber bumpers moeten ervoor zorgen dat de tas stil hangt en geen beschadigingen achterlaat op je fiets. Rondom de tas zijn meerdere punten waar je lampjes op kunt plaatsen. Of je kunt er extra straps doorheenhalen om nog wat aan de tas vast te kunnen binden.

Zadeltas met spatbord

De zadeltas valt vooral op door het meegeleverde spatbord. Deze kun je zonder gereedschap monteren. Zo’n zadeltas pakt altijd flink wat modder tijdens het fietsen. Het spatbordje houdt de tas dus schoon. In de tas past tot 13 L aan spullen. Ook deze tas heeft een ontluchtingsventiel. Aan de bovenkant zit een bagagenet voor spullen die je gauw bij de hand wilt hebben, zoals een regenjack. Voor de zadeltas betaal je: €79,99.

Frametas met gesealde ritsen

Als laatste is er nog de frametas. Met een inhoud van 4 L is het de kleinste van het stel. Bij deze tas zijn het geen rolsltuitingen die de tas waterdicht moeten houden, maar gesealde ritsen. De tas zelf maak je vast met vier straps, drie aan de bovenbuis en één aan de zitbuis voor de stabiliteit. Voor de frametas betaal je € 59,99.

De tassen komen in het tweede kwartaal van 2021 op de markt. Nog even wachten dus. Op de website van SKS kun je nog meer informatie en afmetingen vinden van de tassen.