Vorig jaar rond deze tijd kwam Rapha met een nieuw Pro Team Lightweight GORE-TEX Jacket. Nu krijgt het Winter Jacket uit de Classic serie een update. Net als vorig jaar is er nu ook een samenwerking met GORE-TEX. Nieuw bij de Classic Winter Jacket is het gebruik van GORE-TEX Infinium.

GORE-TEX Infinium

Het GORE-TEX Infinium materiaal is een windstopper, maar is daarnaast ook waterafstotend. En natuurlijk is het ademend, want daar staat GORE-TEX natuurlijk al jaren voor bekend. Drie verschillende lagen zorgen voor al deze eigenschappen. De stof voelt niet als drie lagen, maar ze moeten er toch echt zijn. Aan de binnenkant zit een micro-brush een zacht materiaal om de warmte vast te houden.

Winterrit wordt een plezier

Rapha maakt het statement dat met de nieuwe Classic Winter Jacket je winterrit een plezierrit wordt. En dus geen rit waar je alleen maar aan het afzien bent. Dat is nogal wat… Hoe denken ze dat te gaan doen? Ten eerste door het GORE-TEX infinium materiaal. Maar een aantal slimme features moet het comfort nog wat extra verhogen.

Ventilatie en afsluiten

Eigenlijk gaat het om twee dingen: ventilatie en afsluiten. Afsluiten is om de kou zoveel mogelijk buiten te houden. Een strakke boord aan het uiteinde van de mouw moet ervoor zorgen dat er geen wind tussen je handschoenen en jas kan glippen. Storm Cuffs noemt Rapha deze mooi. En onderaan zitten twee drukknoopjes met een koord waarmee je de jas aan de onderkant kunt dichtsnoeren om de kou buiten te houden.

Stijgen de temperaturen tijdens je rit, of begin je je meer in te spannen dan moet je de extra warmte kwijt. Op de borst zit bij de mannenversie twee ritsen. Die kun je open gooien om meer te ventileren. Slimme van Rapha is dat ze er gelijk een mesh zakje van hebben gemaakt. Zo kun je wat kleine dingen aan de voorkant kwijt. Aan de achterkant is gekozen voor twee grotere zakken. Groot genoeg om ook met je handschoenen in te graaien. Tussen de zakken door loopt een strook met reflectiemateriaal voor de veiligheid. Over de hele jas is overigens veel reflectiemateriaal te vinden. Voor de vrouwen zit de ventilatie aan de zijkant met een lange rits. Een zakje is apart aan de voorkant geplaatst.

De jas komt er in het zwart, bruin en oranje voor de mannen. De vrouwen krijgen de keuze uit marineblauw of oranje. Kostenplaatje van de Rapha Classic Winter Jacket: € 320,-. Ben je lid van de Rapha Cycling Club dan kun je de jas vanaf nu al kopen. De rest zal twee dagen extra moeten wachten tot 15 oktober.