Bryton komt met een geheel nieuwe fietscomputer, de S500, met de “S” van Sport. Hij is ontwikkeld in samenwerking met profs van Intermarche-Wanty-Gobert. Zij rijden er mee in de World Tour, maar daarnaast is er bij de ontwikkeling ook rekening gehouden met de avontuurlijke fietser.

De computer is kleiner dan de Bryton Rider 750 die we eind 2020 testten. Zo op het eerste gezicht heeft het is het qua features een uitbreiding van de Rider 750 met het formaat van de Rider 420.

De S500 heeft een aantal verbeteringen meegekregen ten opzichte van andere computers van Bryton. Zo moet de accu 24 uur meegaan. De computer is compatible met USB-C en is het touchscreen verbeterd. Door meer rekenkracht is de gebruikerservaring beter en kan je sneller van scherm wisselen en is er de optie om met 5 satellieten tegelijk te verbinden.

Bijzonderheden

Voice Search: net als de Rider 750 beschikt de S500 ook over voice search. Je kan hiermee gesproken zoekopdrachten geven in de fietscomputer. Voorwaarde is dat deze verbonden is met je telefoon die weer op zijn beurt een internetverbinding moet hebben. Voice Search maakt gebruikt van de Google spraakzoekfunctie en ondersteund meer dan 100 talen.

Verbeterde routing features: de computer biedt volledige ondersteuning voor navigeren op basis van voorgeinstalleerde regionale Open Street Maps. Dat omvat turn-by-turn navigatie en routebegeleiding. Het kan automatisch de route bepalen, laat POI’s op het scherm zien en met behulp van de app kan je zelf routes maken. Je kan ook routes uit apps van derden gebruiken en zelf aangepaste POI informatie aan ritten toevoegen.

Live Track: een welkome functie die we ook al op andere platformen zagen heeft Bryton nu ook. Je kan je locatie realtime delen met een link die je kan versturen via je telefoon. Anderen kunnen dan dus je locatie zien, maar ook snelheid, rijtijd, reistijd en afstand.

Climb Challenge: bij het benaderen van een beklimming schakelt de computer automatisch over naar een klimsectie-pagina. Deze moet je een overzicht geven van de beklimmingen van de rit, maar ook van de huidige klim en alle informatie die daarbij belangrijk is.

Indoor training en workouts: dankzij de ANT+ FE-C Smart Trainer-compatibiliteit kan de S500 communiceren met indoor smart trainers om de weerstand of vermogen aan te passen, maar ook virtuele workouts (Smart Workout) en routes (Virtual Ride) simuleren. Het ondersteund dus het gebruik van workouts en voorziet ook de daarvoor nodige schermen met de stappen, voortgang, etc.

Lichtsensor: met een ingebouwde lichtsensor kan de schermverlichting automatisch aangepast worden aan de omstandigheden. Dat kan onder andere van pas komen wanneer je door een tunnel rijdt.

Aanpasbaar Quick-Status menu: ze hebben een statusmenu dat op elk moment, vanaf de meterpagina, bekeken kan worden met tik op het scherm. Dit menu kan je naar wens aanpassen

Specificaties

De Bryton Rider S500 zal beschikbaar zijn in twee verschillende pakketten:

Bryton S500 E – € 299,-

Bryton S500 T – € 379,- (inclusief snelheids-, hartslag- en cadanssensor)

Bryton meldt ook nog dat ze bezig zijn met het plannen van nog een premium fietscomputer voor 2022 in deze nieuwe “S” serie. We hebben nog geen verdere informatie over die nieuwe computer.

  • Afmetingen: 83,9 x 51 x 17,4 mm
  • Scherm: 2,4″ (touchscreen, Color TFT LCD)
  • Schermresolutie: 240×320
  • Gewicht: 87 gram
  • Batterijduur: 24 uur
  • Waterdichtheid: IPX7
  • Connectie: USB-C
  • Connectivity: Bluetooth LE en ANT+