Nu de lente echt lijkt aangebroken en de zon eindelijk weer door de wolken komt wordt, het tijd om de zomerkleding te voorschijn te halen. Wij duiken in de nieuwe items van Castelli voor 2023 en pikken er drie uit. Het Premio Black fietsshirt, de Sanremo RC Speed Suit en als laatste de Unlimited Cargo Bibshort. Zoals we van Castelli gewend zijn zien we stijlvolle items en daar worden we blij van.

Premio Black fietsshirt met stretch woven techniek

Bij het ontwerpen van dit shirt hebben ze bij Castelli een beetje de technieken van de Castelli Premio fietsbroek gebruikt. Dus voor dit Castelli Premio Black shirt hebben ze gekozen voor de zogenaamde stretch woven techniek. Hierbij wordt tijdens het weven van de stof elastaan verwerkt, 26 procent in dit geval. Zo krijgt het shirt extra stretch wat de pasvorm weer ten goede komt.

Verder beschermt de stof ook tegen de zon met een UPF 50+ rating. Zoals je ziet heeft het shirt niet een opstaande kraag, maar eentje die direct op je lichaam aansluit. Naast de drie achterzakken zit er onderaan het shirt ook een siliconen gripper die het shirt op z’n plek moet houden.

Het Premio Black shirt is er in een heren- en damesuitvoering. De adviesprijs is € 160,-. Het Premio Black fietsshirt voor heren is ondanks de naam toch verkrijgbaar in vier kleuren. Naast de zwarte variant kun je ook kiezen voor donkerblauw, donkergroen of lichtgrijs. Het shirt heeft een redelijk strakke fit en heeft een kraagloos ontwerp. Bij de groene en grijze variant is er gekozen om de mouwtjes een contrasterende kleur te geven. De kleur van de mouwen is donkerder grijs en groen. Voorop het shirt zien we een klein, rood Castelli logo en op het middelste achterzakje staat de merknaam in reflecterende letters. Dit shirt is dus prima combineren met de Premio fietsbroek. De damesversie is er in drie kleuren, zwart, donkerblauw en rood.

Sanremo RC Speed Suit

Een Speed Suit is een snelpak (fietsbroek en shirt ineen), en wel op een aerodynamische manier. Het heeft behoorlijk wat weg van een tijdritpak, maar dan wel met achterzakjes. De Sanremo RC Speed Suit van Castelli is er in het zwart en donkerblauw, en op de kleding staat het logo van Castelli op één van de bovenbenen en op het middelste achterzakje. Op één van de mouwtjes staat Castelli en aan de zijkant van het shirt staat in subtiele letters Rosso Corsa. Verder is de Speed Suit heel clean. Het pak ziet er aerodynamisch uit en deze 2023 versie is geupdate met de nieuwe Free RC Bibshort. De basis voor het shirt gedeelte is de Aero Race 6 Jersey die we eerder al eens testten.

Mocht je niet zo hard fietsen dan haal je geen aero winst uit dit pak, maar misschien vind je het wel lekker zitten. Volgens de ontwikkeling en tests gaat dit pak je winst opleveren als je meer dan 30 km/u fietst. Het snelpak heeft een adviesprijs van € 260,-.

Unlimited Cargo fietsbroek met zakken

Zoals de naam al doet vermoeden is deze fietsbroek ontworpen voor langere ritten, en vooral gravellaars zijn fan van deze broeken. Het grote verschil met een standaard fietsbroek zijn de zakken aan de zijkant van het bovenbeen, waardoor je aanzienlijk meer ruimte hebt om spullen op te bergen. De flap over de zak zorgt ervoor dat er geen spullen uit de zak kunnen vallen. Aan de onderkant van de rug, net onder de plek waar de bretels beginnen zitten ook nog twee zakken. De broek heeft een KISS Air2-zeem en qua kleuren kun je kiezen uit zwart, donkergroen en bordeauxrood.

Vroegen we ons een tijdje geleden nog af of we een Cargo fietsbroek met zijzakken wel echt nodig hebben. Nu heeft bijna iedere gravelrijder er wel eentje in z’n kast liggen. Deze Castelli Unlimited Cargo fietsbroek kost € 130,- en is er voor de dames als de heren.

Specificaties

Premio Black fietsshirt
Kleuren: zwart, donkerblauw, donkergroen en lichtgrijs
Maten: XS-3XL
Prijs: € 160,-

San Remo RC Speed Suit
Kleuren: zwart en donkerblauw
Maten: XS-3XL
Prijs: € 260,-

Unlimited Cargo fietsbroek
Kleuren: zwart, donkergroen en bordeauxrood
Maten: XS-3XL
Prijs: € 130,-

Meer info via de verdeler van Castelli.