Bij Suplest hebben ze vandaag de nieuwe fietsschoenen collectie, de Edge + 2.0 gepresenteerd. Niet totaal nieuw maar een verbetering en deels een uitbreiding van de bestaande collectie. De collectie fietsschoenen voor de weg bestaat eenvoudig uitgelegd uit drie varianten. De Road Pro, de Road Performance en de Road Sport. Deze zijn allemaal vernieuwd. Als extra komt daar nu een klimversie van de Road Pro bij, de Road Pro 30.8.

De aanpassingen van de verschillende schoenen hebben ze gedaan op basis van informatie die ze van gebruikers terugkregen. Nog steeds is het ontwerp superstrak gebleven, want daar vonden we ze al erg sterk in. De collectie ziet er nog steeds erg gaaf uit. Het Zwitserse Suplest noemt het zelf: Swissness, Premiumness and Simplicity.

Verschillen tussen de modellen

De Pro versie is zoals de naam al laat doorschemeren voor de serieuze wielrenner. Het is ook het topmodel van Suplest. Hierbij staat volgens hen stijfheid, stabiliteit en comfort bovenaan het lijstje. De Performance versie is meer gericht op de endurance rijder. Dan is er nog de Sport versie. Dit is de zogenaamde instapschoen van Suplest. Speerpunt hier is dat de prijs zo vriendelijk mogelijk moet zijn, met nog steeds een fijne fietsschoen als resultaat.

De veranderingen van de schoen zitten hem in verschillende punten. Zo hebben de schoenen de nieuwste Boa sluitingen meegekregen en de hielcup is aangepast zodat hij nog beter je voet vasthoud wanneer je trapt. Ook is het bovendeel wat aangepast qua materiaal en ook qua leiding en bevestiging van de Boa draden. Allemaal met als doel om de schoen te verbeteren volgens Suplest. Uiteraard heeft het topmodel de stijfste zool meegekregen. En bij uitgezonderd de Sport krijg je een Solestar binnenzool bij de schoen wat wel erg fijn is. Het topmodel heeft als adviesprijs € 389,- meegekregen. De Performance kost € 249,- en de Sport kost € 169,-.

Nu ook een klimschoen

Extra in de collectie is de klimschoen. Dit is een afgeleide van het topmodel en heeft als naam de Pro 30.8 meegekregen. 30 hint op de warme temperatuur en 8 op de hellingshoek van de klim. Dit om aan te geven dat het om een klimschoen gaat. Hij heeft dan ook deels een knitted bovenwerk. Het materiaal wat ze hier voor gebruiken is MATRYX. Dit bestaat deels uit geweven draden van Kevlar gecombineerd met draden van Nylon. Dus knitted maar wel sterk en toch comfortabel. Het product komt uit Frankrijk en dan is het niet zo heel gek dat we het eerder hebben gezien bij de schoenen van Mavic. Deze schoen weegt 239 gram in maat 42 en kost € 359,-

Suplest Pro 30.8

Uitstraling

En dan nog even over de uitstraling. Erg goed gedaan weer van Suplest. De schoenen zijn er vooral in het wit en zwart, maar de Pro en de Performance hebben ook een versie met kleur. Die zijn wat mij betreft qua looks de favoriet! Vanaf eind deze maand zouden ze bij de dealers beschikbaar moeten komen.

Meer info via Suplest of via de verdeler van Suplest

Suplest Performance
Suplest Sport