Gemiddeld genomen heb je aan een allround gravelband genoeg. Als je tenminste niet het buitenlandse extremere gravel opzoekt. Oké, ook enkele Zuid-Limburgse paden uitgezonderd. De nieuwe Enve Hex gravelband is zo’n allround fietsband. Hij heeft een beetje profiel voor de grip maar niet teveel zodat je ook snelheid kan maken en houden op de vlakke paden.

De naam Hex verraadt al dat het hier gaat om hexagon vormen die het profiel vormen. De noppen zoals ik ze voor het gemak even noem, zitten dicht op elkaar waardoor de band soepel moet rollen. Aan de zijkant zijn is het profiel iets grover en zit er iets meer ruimte tussen de noppen om beter grip in onverharde bochten te hebben. Het is voor een bandenfabrikant altijd een uitdaging om hier een evenwicht in te vinden. Als je vluchtig kijkt lijken veel allround banden van de verschillende merken dan ook best wel op elkaar.

Deze Enve Hex is er in 40 en 44 mm. Voor het gewicht moet je rekening houden met 430 gram in maat 40mm. De band is uiteraard tubeless ready en kost $ 75,-.

Meer info via Enve