Als je het hebt over maximaal 2.4 inch banden, dan heb je het toch over een mountainbike? Nou, dat is deze nieuwe Jaegher Typhoon ook bijna. Met de uitzondering het stuur, want dat is toch echt een dropbar. Het is dan ook een bikepacking fiets of gravelbike die elk ruig terrein aan moet kunnen.

Het Belgische Jaegher staat bekend om haar custom stalen racefietsen. Nu hebben ze er dus een extreme gravelbike bij. Deze Jaegher Typhoon kan je in twee versies krijgen. De FL-X en de FL-S. Het verschil is dat de FL-X gemaakt is voor meer snelheid. Denk aan Ultra wedstrijden. De FL-S gaat meer voor het comfort. Lekker lang in het zadel zonder dat je naar je snelheid kijkt.

Je kan kiezen om een normale voorvork te kiezen, maar als je een geveerde wil dank kan dat ook. Er kan maximaal een 120mm voorvork in. Hij is geschikt voor UDH. Zowel mechanische groepsets als electronische kan je erop kwijt. Als bottom bracket hebben ze gekozen voor een T47.

Kortom een heel bijzonder frame, volledig custom en op maat gemaakt. Ook de kleur wordt in overleg bepaald. De frames worden Tig gelast. Voor een frameset van een FL-S Typhoon (Columbus Spirit) betaal je € 5.000,-. Ga je voor de FL-X Typhoon (Columbus XCR) dan betaal je € 5.750,- voor een frameset. En met de onderdelen en afmontage kan je dan nog helemaal los gaan.

Meer info via Jaegher