Het Duitse fietsenmerk Rose heeft een nieuwe endurance racefiets geïntroduceerd, de Reveal AL. Deze fiets heeft een aluminium frame, maar alsnog ziet de fiets er strak uit en zijn vrijwel alle lasnaden onzichtbaar gemaakt. Verder valt de interne bekabeling op en zien we voor het eerst een elektronische schakelgroep op een aluminium racefiets van Rose.

Ter hoogte van de bidonhouder op de onderbuis zien we de merknaam Rose staan en op de voorkant van het balhoofd staat het logo van Rose, een grote R. Verder is het design lekker simpel gehouden. Ondanks het aluminium frame weegt de fiets volgens Rose 8,9 kilo. De Reveal AL is voorzien van aluminium Rose R Twentyfive wielen. Het zadel is van Selle Italia en het stuur en de zadelpen zijn weer van Ritchey.

Strakke lasnaden en interne bekabeling

Als we de foto’s van de Reveal AL bekijken zijn er vrijwel nergens lasnaden te vinden, en dat ziet er fijn uit. En naast de lasnaden is ook de bekabeling netjes weggewerkt. Via de stuurpen gaan de kabels het frame binnen en die weggewerkte kabels in combinatie met de weggewerkte lasnaden geven deze aluminium racer toch net wat extra uitstraling. Keurig gedaan.

Het frame heeft een endurance geometrie en volgens Rose scoort deze fiets dan ook hoog op comfort. Op de twee kleinste framematen na heeft het frame ruimte voor banden met een breedte van maximaal 30 millimeter en standaard is de fiets voorzien van 28 millimeter brede Continental Ultra Sport III Performance buitenbanden.

3 uitvoeringen in 2 kleuren

Qua kleuren en uitvoeringen heeft Rose het lekker eenvoudig gehouden, daar houden we van. Het enige verschil tussen de uitvoeringen zit ‘m in de groepset. Je hebt de keuze uit de mechanische 11-speed groepsets Shimano 105 R7000 of Ultegra R8000 en daarnaast kun je ook kiezen voor de elektronische groepset 12-speed Shimano 105 R7100 Di2. De drie genoemde uitvoeringen zijn er in twee verschillende kleuren: salted caramel en matt black. Het frame is er in negen verschillende maten, variërend van 45 centimeter tot 65 centimeter.

Betaalbaar: vanaf € 1.880,08

En dat aluminium frame en de relatief betaalbare groepsets maakt dat deze fiets een heel interessant prijskaartje heeft. De versie met de mechanische versie van Shimano 105 kost namelijk € 1.880,08. (Nee ze werken bij Rose niet met afgeronde Euro bedragen) De versie met de mechanische Shimano Ultegra groep kost € 2.235,97 en als laatste is er de versie met Shimano 105 Di2, en die kost € 2.541,01. Betaalbaar dus, en dat hebben ze maar mooi voor elkaar gekregen bij Rose.