Het Nederlandse fietsenmerk Van Nicholas, dat je wellicht kent van de titanium racers, heeft een nieuwtje. Op Velofollies zagen we de nieuwe Astraeus al, en nu is deze racer ook officieel uitgebracht. Het betreft een echte racer, en de eerste vijftig klanten krijgen de unieke kans om zelf de kleur van de decals te kiezen. Een unicum bij Van Nicholas, want de ongespoten frames hebben normaliter zwarte decals.

Racey geometrie en sierlijke lijnen

De Astraeus heeft een racey geometrie en intern lopende bekabeling. Sierlijk is de overgang van de bovenbuis in de staande achtervork. Een knap ‘staaltje’ werk van Van Nicholas. Ik vind het mooi dat de zadelpen ook van titanium is. Bij de voorvork is dit niet het geval, want die is van carbon. Automatisch heeft de voorvork dan ook niet de titanium kleur. Een andere mooie feature is het in het balhoofd verzonken logo.

Op de onderbuis staat niet de merknaam, maar de typeaanduiding. De merknaam is dan weer terug te vinden op de bovenbuis. Verder is het frame heel clean, en dat komt het titanium zeker ten goede. Het mooie aan een titanium racefiets is dat je geen extra laag lak nodig hebt ter bescherming van het frame, waardoor je een pure uitstraling krijgt.

Kies de kleur van de decals

Bij Van Nicholas heb je normaliter dan ook weinig te kiezen qua kleuren. Het frame is titanium en de decals zwart. Punt. Maar voor de eerste 50 bestellingen heeft Van Nicholas iets leuks in petto, want die mogen namelijk zelf de kleur van de decals kiezen. Zo voeg je toch wat kleur toe aan het frame, en dat zorgt direct voor een unieke uitstraling.

De verkrijgbare maten zijn XS, S, M, L en XL. Een frame kost € 3.999,- en een complete fiets start bij € 6.249,-. Upgraden kan zeker, de mogelijkheden in de configurator zijn eindeloos. Groepset, wielen, stuur, stuurlint en zadelpen; vrijwel alles is te configureren. Waar ik het langst over na zou moeten denken is toch wel de kleur van de decals. De leveringen starten in het eerste kwartaal van 2025.

Meer info via Van Nicholas.