Koo is het zonnebrillenmerk van het Italiaanse Kask, die je wellicht kent van hun helmen. Sinds 2016 hebben ze ook zonnebrillen onder de naam Koo en ze hebben een nieuw model.

Geen extreme dingen aan hun nieuwe bril, de Koo Open Cube, maar alles bij elkaar is het ons inziens wel een complete bril als je dat zo mag zeggen. Het gaat om een half frame, of half rim model. Dat wil zeggen dat het montuur van de bril alleen bovenlangs loopt. Dat scheelt gewicht zou je misschien in eerste instantie denken, maar het grote voordeel hiervan is een breder zichtveld.

De bril is gemaakt van polycarbonaat, wordt in Italië gemaakt en weegt 30 gram, wat een keurig gemiddeld gewicht is. Nieuw met dit nieuwe model is dat Koo nu ook verschillende maten kan aanbieden: small, medium en Asian Fit. De lens komt van Carl Zeiss, een zeer gerespecteerde lenzenfabrikant en daar hebben ze drie smaken in: infrared voor op de weg en ultra white en red mirror voor de mountainbikers. Dat laatste is ook nieuw trouwens, want ze concentreerden zich eerst alleen op de wielrenners.

De poten zijn flexibel voor comfort en de neusbrug kan in twee verschillende posities zodat hij goed op je neus past. Op de foto hieronder zie je dat de poten lijken te knikken. Het is meer een scharnier waardoor het bril makkelijk op te bergen moet zijn, het heeft geen functie voor het dragen van de bril.

Iets waar niets over gezegd wordt door Kask (of Koo), maar waar andere helmen/brillen fabrikanten juist wél mee te koop lopen de laatste tijd is de integratie van helm en bril. Dus past de bril makkelijk voor, of achterop de helm als je hem niet op je neus hebt? Dat het niet genoemd wordt wil nog niet zeggen dat het niet goed samengaat, maar wij vinden het een plus als het wél goed samen gaat.

De Koo Open Cube heeft een adviesprijs van € 199,-. Best een stevige prijs voor een bril, maar je krijgt er wel twee lenzen bij, een gekleurde en een heldere. Een fotochromatische lens is los verkrijgbaar. Je kan kiezen uit 12 kleurstellingen.   

Tags:

Comments are closed.