Als Oakley, kan je zo eens in de zoveel tijd een special edition uitbrengen. Bij Oakley heet dat exclusieve limited edition en hij is een speciale MVP editie. Waarschijnlijk door de hitte op kantoor dachten wij dat het een Mathieu van der Poel editie was, maar een attente lezer wees ons erop dat MVP het loyaliteitsprogramma is van Oakley. Los van alle marketing en waar het nou om te doen is, het is wel een gave uitvoering geworden.

Bij de Encoder kan je uit verschillende lenzen kiezen maar deze versie van de Encoder heeft Prizm Field Glazen. Die hebben een lichtdoorlaatbaarheid van 15%. Het zijn niet de donkerste glazen, maar toch geschikt voor zonnige dagen. De kleur van de lens is dieproze. De lens vergroot het contrast ook iets wat ik zelf altijd lekker vind kijken.

Het verdere design heeft het MVP-logo op de lens in de onderhoek staan. Ook de verpakking heeft een MVP tintje meegekregen. De Oakley Encoder is niet een goedkope bril en kost € 245,-. Voor de liefhebber, of gewoon omdat je dit design erg mooi vindt.

Via Oakley