De naam Robert Gesink is in Nederland een begrip onder volgers van de wielersport. Toen mijn interesse in de wielersport aanwakkerde, reed Gesink al rond als beloftevolle Nederlandse ronderenner en na de meest recente Vuelta zit zijn mooie profcarrière er na 18 jaar op. Opvallend is dat Gesink altijd voor de Nederlandse wielerploeg Visma – Lease a Bike – en voorvangers – heeft gereden. En van die ploeg krijgt hij als verrassing een prachtige Cervélo S5, met daarop een ode aan zijn carrière.

Lange carrière met veel hoogte- en dieptepunten

De carrière van Gesink is voor de meesten onder ons bekend, denk ik. Zijn prof-carrière bij Team Rabobank resulteerde in diverse top tien noteringen in grote rondes. Ook overwinningen in onder andere de Vuelta, Giro dell’Emilia, GP de Montreal en GP Quebec sieren zijn erelijst. In de laatste jaren vervulde Gesink glansrijk de rol als knecht, en vervulde hij een belangrijke rol in verschillende overwinningen in grote rondes. Zijn carrière werd helaas ook getekend door blessures, pech en hartproblemen.

Net voor de start van de Vuelta werd Gesink verrast met zijn speciale Cervélo S5. In het bijzijn van de renners en staff krijgt hij de racer uit handen van Richard Plugge, de ploegbaas. Waar de Cervélo’s van Team Visma – Lease a Bike normaliter zwart met geel van kleur zijn, heeft de special edition van Gesink een donkerblauwe metallic kleur.

Ode aan voorgangers Visma – Lease a Bike

Merknaam Cervélo staat in witte decals op de onderbuis en het mooiste aan het design is de bovenkant van de bovenbuis. Op die bovenbuis komen namelijk de kleuren terug van de voorlopers van Visma – Lease a Bike, zoals Rabobank, Blanco, Belkin en Jumbo. Ook zijn naam en de lengte van zijn profcarrière – 18 jaar – staan op de bovenbuis. Het resultaat is een gave racer, die een stuk mooier is dan de standaard fietsen van het team als je het mij vraagt. Verder heeft de Cervélo S5 dezelfde afmontage als die van de rest van het team. We zien de nieuwste Sram Red groepset, Reserve wielen en Vittoria banden.

Speciale outfit voor Visma – Lease a Bike

Gesink kreeg trouwens niet alleen een nieuwe wegfiets, maar ook zijn tijdritfiets kreeg hetzelfde design. Verder reed Team Visma – Lease a Bike tijdens de Vuelta rond in een aangepast tenue, met daarop een afbeelding van Gesink met de tekst: Forever off-season. Honoring a legacy. Een prachtig en zeer verdiend eerbetoon als je het mij vraagt, en ik denk dat de fiets en het shirt een prachtig plekje krijgen in huize Gesink. Of misschien blijft hij er lekker op fietsen tijdens zijn forever off-season.

Meer info via Cervélo en Team Visma – Lease a Bike.