Met apps zoals Zwift wordt het binnenfietsen steeds leuker. Elite wil met de nieuwe Rizer ook zijn steentje bijdragen aan het creëren van het ‘echte’ gevoel. De Elite Rizer gaat aan de voorkant op en neer om zo de stijgingspercentages van je route na te bootsen. Je komt dan in een andere houding te zitten en klimmen en dalen moet dan realistischer aanvoelen. De Rizer kan een helling tot +20 % nabootsen. Voor het afdalen kun je tot -10% zakken.

Elite heeft er nog een extraatje bij met wat ze noemen de steering functionality. Op het punt waar je de voorvork vastmaakt zit een beweegbaar gedeelte. Zo voelt het natuurlijker als je aan je stuur trekt om staand een klim op te rijden. Je zou dus je stuur van links naar rechts kunnen zwiepen zonder dat het star aanvoelt. Elite geeft aan dat het niet alleen helpt met het gevoel, maar dat je daardoor ook meer spiergroepen traint die je ook gebruikt tijdens het fietsen van een col.

Qua looks ziet de Elite Rizer er eenvoudig uit. Ik moet een beetje aan een torenventilator denken door de cilindervorm. Maar het gaat om de functionaliteit en als je op zoek bent naar een fietstrainer om het klimmen te trainen dan kun je de Elite Rizer zeker overwegen. De Elite Rizer werkt met de meest gangbare apps. Er is ook een Rizer App van Elite zelf waarmee je profielen kunt aanmaken en de stijging handmatig kunt instellen.

De Elite Klim Simulator Rizer die geschikt is voor interactieve trainers heeft een adviesprijs van € 749,-. Meer info via Elite

Comments are closed.