Niet heel lang geleden waren we positief over de Open Cube bril van het Italiaanse Koo. Onlangs kwamen ze met het bericht dat ze het assortiment gaan uitbreiden met nog een sportieve bril en een lifestyle bril. De Koo Orion is geschikt voor wielrenners en de Koo California is de lifestyle bril.

Koo Orion
Het nieuwe sportieve model heeft de naam Orion meegekregen. Niet alleen het model van de bril is anders, maar ook zijn er een aantal andere technieken gebruikt. De Koo Orion heeft twee aparte Zeiss-lenzen met een anti-kras laag. Boven de lenzen zitten vent-slides, die je naar eigen voorkeur open of dicht kan zetten zodat de bril niet beslaat. Het dichtklappen van de bril gaat door de pootjes naar binnen te vouwen, net zoals je bij 99% van de brillen doet. Nu denk je misschien dat dat heel logisch is, maar bij de Koo Open Cube maken ze hiervoor gebruik van een andere techniek. De pootjes van de Orion zijn in drie verschillende lengtes af te stellen, hij weegt 31 gram en er zijn veertien verschillende kleurstellingen verkrijgbaar. De Koo Orion is te koop voor € 169,-.

Koo California
Met de Koo California bril slaan ze een compleet nieuwe weg in. Het is de eerste lifestyle bril uit de collectie. De bril weegt 33 gram, is voorzien van Zeiss-lenzen en het polycarbonaat frame is licht maar stevig. Hij is in Nederland en België verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en drie verschillende lenzen. Je hebt de keus uit een uniform lens, een multi-layer lens of een polarizerende lens. De uniform lens is verkrijgbaar voor € 119,- en daarmee heb je een ‘gewone’ zonnebril. Een bril met multi-layer lens kost € 139,- en biedt een betere UV-protectie. De topper is de bril met de polariserende lens en deze kost € 179,-. Deze uitvoering beschermt extra tegen schitteringen en fel zonlicht.

Meer info via Koo