Wat krijg je als je een filmmaker, framebouwer en een Porsche in één ruimte zet? Een twaalf minuten durend filmpje waar bijna iedereen van kan genieten. Als je een liefhebber van auto’s, fietsen, techniek of film bent dan vind je dit filmpje waarschijnlijk leuk. Gee Milner is een filmmaker die zich heeft gespecialiseerd in het vastleggen van het opbouwproces van fietsen. Op zijn Youtube-kanaal staan vooral opbouwfilmpjes van mountainbikes. Maar nu heeft hij in samenwerking met Spoon een relaxed filmpje gemaakt van de opbouw van een racefiets.

Izoard RR
In het filmpje wordt een Izoard RR opgebouwd van Spoon Customs. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in handgemaakte stalen frames. Het frame is opgebouwd van Columbus XCR stainless buizen en wordt opgebouwd met Campagnolo Record 11 en Bora 60 mm WTO wielen. Voor de overige onderdelen wordt er vooral Deda gebruikt. Voor het design is gekeken naar een Porsche 911 RS van Kumiega Racing. Kumiega Racing is een raceclub opgezet van Jeff Alson en Michal Kumiega met een hoop mooie custom auto’s. De Porsche die Spoon heeft uitgekozen is oranje en zilverkleurig. Leuke is dat Jeff en Michal hebben meegewerkt door de kleurcode’s door te geven aan Spoon. De fiets wordt naast de auto in een garage opgebouwd.

Kijk vooral het filmpje voor meer beelden van de fiets en als je het filmpje kijkt, kom je zelfs nog een beetje tot rust.