Nu de zon en regen elkaar snel opvolgen is een all-weather-bril erg handig.

Hierdoor heb je tijdens bewolking maar ook tijdens de zon wat aan je bril. De Sinner Raptor is zo’n bril. We hebben de bril tijdens een aantal ritten getest. De techniek die bij Sinner “Trans+” heet werkt als volgt: Je zet de bril op in huis met het glas oranje en helder van kleur. Als het dan buiten zonnig wordt dan kleuren de glazen automatisch naar grijs. Dit alles moet in zo’n 8 seconden gebeuren. Dus ook het terugkleuren als je opeens op een donkere weg fiets met veel bomen die het licht tegenhouden. Tot zover de theorie.

De praktijk
De fietsbril wordt geleverd in een mooi fris zakje (een goede verpakking maakt ons altijd vrolijk). Maar goed, het gaat natuurlijk om de bril. Die voelt degelijk aan en is redelijk flexibel (lees: buigzaam). Met zijn oranje glazen ziet de bril er ook goed uit. Het uiterlijk wil ook wat.

Op het hoofd
Dan het belangrijke punt; hoe zit de bril? Bij het opzetten valt op dat de bril van de neus zakt, maar dat blijkt geen probleem te zijn. De neussteuntjes zijn heel makkelijk op maat te buigen en na wat passen en meten en buigen zit de bril echt lekker.

Op de fiets
De wereld lijkt wel zonnig denk ik, terwijl ik door de oranje glazen naar de grijs en grauwe omgeving zit te kijken. Prettig voor je gevoel die oranje glazen. Maar als dan de zon doorbreekt blijft de wereld zonnig. Eh, de glazen zouden toch mee moeten kleuren? Voor mijn gevoel veranderd er weinig. Bril af en maar eens kijken. De glazen zijn wel grijzer geworden. Blijkbaar gaat de overgang van oranje naar grijs zo soepel dat je het niet eens in de gaten hebt. De lichtsterkte die je ziet blijft als het ware gelijk. Ik had niet verwacht dat het zo goed werkte.

Natuurlijk beschermt de zonnebril 100% tegen alle schadelijke UVA, UVB en UVC straling.

Wat opvalt is dat bij de volgende keer fietsen de pootjes voor de neus weer even gesteld moeten worden. Blijkbaar zijn ze door het ruw afzetten  ietwat verbogen. De bril kost zo’n € 70 euro en werd ons toegezonden door zonnebrillen.com omdat zij zo enthousiast waren over de bril.
Ze hadden toch wel gelijk daar, want de bril met meekleurende glazen werkt echt super!

Voordelen:

  • zit goed op je hoofd
  • Trans+ werkt echt!

Nadelen:

  • neussteuntjes verschuiven bij ruw afzetten

Conclusie: De Sinner Raptor is een lekker zittende degelijke bril met goed zicht in donker en zonnig weer door erg goed werkende meekleurende glazen (Trans+).

Dank aan Zonnebrillen.com