Rapha heeft een serie nieuwe shirts, waarmee ze vijftig jaar terug gaan in de tijd. In dat jaar werd de Belg Jean-Pierre Monseré wereldkampioen na een strijd met drie andere renners. Net als nu reden ze toen ook in de kleding van hun land. Tijdens het WK van 1970 bestond de kopgroep uit een Deen, een Italiaan en Engelsman en de winnende Belg. In het jaar daarvoor, 1969, werd de Nederlander Harm Ottenbros wereldkampioen. De vijf nationaliteiten die hier nu genoemd staan, worden door Rapha geëerd in de collectie Country Jerseys.

Special Edition country jersey in Belgische uitvoering

Vijf Limited Edition shirts, waarbij de Belgische uitvoering een special edition is. Deze is met € 165,- ook iets duurder dan de andere vier. Dit shirt is gemaakt van Merino wol en heeft korte rits en drie zakjes op de rug die met een knoop kunnen worden afgesloten. Op het shirt zijn verschillende details geborduurd. Op de arm staat het Rapha logo en in de nek en op de zakjes zijn details te vinden als zijn racenummer en winnende tijd van het WK. Opvallend is dat de vlag op de mouwtjes op de kop is gemaakt. Dit hebben ze gedaan, omdat ze er al vanuit gingen dat er een belg juichend met de armen in de lucht over de streep zou komen, waardoor de vlag weer goed om staat.

Hier vind je meer info over dit shirt.

Classic Country Jersey

De vier andere landen shirts hebben dezelfde eigenschappen en pasvorm als het normale Classic jersey. Deze zijn ook gemaakt van Merino wol en hebben ook een aantal geborduurde details. Dit kan je goed zien op de foto’s. De bekende Rapha band rondom de linkermouw is in dit geval in stijl van de vlag van het land. Voor deze shirts betaal je € 145,-. Deze vier shirts zijn ook verkrijgbaar in de Classic bundel. In combinatie met een bibshort bespaar je daarmee 15% op de prijs.

En hier de informatie over de andere shirts