En dat is goed getimed nu de herfst zich direct laat gelden. Rapha was op zoek naar de ‘holy grail’ voor het rijden in slecht weer. Droog blijven, zonder jezelf op te blazen. Samen met GORE-TEX en de World-Tour renners van EF Education First en Canyon//SRAM racing hebben ze drie nieuwe ‘foul-weather jackets’ ontwikkeld. De drie verschillende jassen zijn er voor dames en heren.

Pro Team Lightweight GORE-TEX Jacket
Het Pro team ligthweight jacket is de dunste uitvoering van de drie. Deze heeft een strakke pasvorm en is gemaakt voor in de koers of serieuze trainingen. De stof bestaat uit twee lagen, waarvan de buitenste laag het GORE-TEX Shakedry membraam is. De gladde stof zorgt dat het water van het jasje afglijdt zonder dat de stof nat wordt. Hierdoor blijft je lichaam droog en warm.

De binnenste laag is ademend zodat de overbodige warmte weg kan. De rits wordt aan de binnen en buitenkant beschermt, zodat andere kleding niet wordt beschadigd en regen niet naar binnen kan komen. Om deze reden zijn ook alle naden gesealed en krijgt de regen ook hier niet de kans om binnen te dringen. De Pro team lightweight jas kost € 260,- en is alleen verkrijgbaar in het Antraciet zwart met contrasterende witte logo’s.

de Pro Team Lightweight GORE-TEX voor de dames met bijbehorende pasvorm

Pro Team Insulated GORE-TEX Jacket
Deze uitvoering lijkt veel op de eerder omschreven Ligthweight uitvoering. Het Insulated jacket is voor de meer stormachtige omstandigheden, waarbij de voering is gemaakt van Polartec Alpha stof. Dit is een dunne, maar isolerende stof die is ontwikkeld voor het Amerikaanse leger. De buitenste laag is het Shakedry membraan. Deze jas is voorzien van een capuchon en heeft een ‘storm-flap’ die je achterwerk beschermt tegen opspattend water.

Deze zijn beiden gemaakt van GORE-TEX stretch materiaal zodat het goed aansluit en comfortabel blijft zitten. De mouwen hebben een rits, zodat je ze goed over je handschoenen kan laten aansluiten. Op de rug zitten nog twee ritsen zodat je bij de zakken van je jersey kan. Het Insulated jacket kost € 375,- en is verkrijgbaar in dezelfde kleurstelling als het Ligthweight jacket.

Explore Hooded GORE-TEX Pullover
Afwijkend en opvallend als je hem vergelijkt met de andere twee regenjassen. De naam Explore zegt het al; deze is gemaakt voor de avontuurlijke fietstochten. De Explore Pullover is gemaakt van de GORE-TEX Active stof, die bestaat uit drie lagen. Hij is ademend en waterdicht, heeft een ruimere pasvorm en kan ook prima worden gedragen als je niet op de fiets zit.

Hij heeft een halve rits en moet over het hoofd worden getrokken. De capuchon van de jas is elastisch en kan zowel zonder als met helm worden gebruikt. Aan de voorkant van de jas zit een grote zak waar je makkelijk bij kan tijdens het fietsen. Daarnaast is de jas op te vouwen in deze zak waardoor de jas ook bruikbaar is als kussen. De Hooded pullover kost € 300,- en is verkrijgbaar in de kleuren Sky Caption (donkerblauw) Potent Purple (Paars) en Bright Marigold (Oranje).

Meer info via Rapha

de Explore Hooded GORE-TEX voor de dames met bijbehorende pasvorm
de Explore Hooded GORE-TEX voor de dames met bijbehorende pasvorm
de Pro Team Lightweight GORE-TEX voor de dames met bijbehorende pasvorm
Tags: