Een voordeel van een gilet is dat het klein is waardoor je het makkelijk in je achterzak stopt wanneer het warm wordt. Ook geeft het net even extra isolatie wanneer het aan het begin van je rit nog wat koud is. En, ook niet geheel onbelangrijk, het geeft altijd cachet aan je outfit. Licht wapperend in de wind wanneer je de onderkant los hebt. Een stijlvolle nonchalance straalt zo’n Rapha gilet voor mij uit.

Rapha Pro Team Lightweight Gilet

Rapha heeft twee verschillende versies nieuw voor 2022. De Men’s Pro Team Lightweight Gilet die lekker strak hoort te zitten en waar je mee traint of zelfs een wedstrijdje mee rijdt als het wat fris is. De voorkant beschermt extra tegen de wind. De achterkant is van mesh-stof zodat de warmte eruit kan. De rits kan van onder en boven open. Ook zitten er een paar reflecterende stukken op zodat je beter opvalt. Deze Pro Team Gilet kost € 110,- en is er in vijf kleuren. De damesversie is er in drie kleuren.

Rapha Explore Lightweight Gilet

Dan is er ook de Explore Lightweight Gilet. Deze is meer voor de gravel of fietsavontuur ritten. Hij zit dan ook iets minder strak en is iets langer. Heeft nog een zakje met rits aan de zijkant wat eigenlijk het zakje is om de hele gilet in op te vouwen. Zo krijg je een mooi pakketje. Deze Explore Lightweight Gilet heeft een DWR-behandeling gehad en beschermt daardoor beter tegen regen.

Ook aan reflectie is gedacht. Het logo reflecteert aan de voor en achterkant. De rits gaat bij deze gilet alleen aan de bovenkant open. De prijs is € 100,- en er zijn twee kleuren.

Verder heeft Rapha op haar site ook nog gilets met achterzakken en gilets met voering, mocht je daar meer interesse in hebben.

Meer info via Rapha.

Men’s Pro Team Lightweight Gilet kleuren
Women’s Pro Team Lightweight Gilet kleuren
Men’s Explore Lightweight Gilet kleuren