Een windjack is maar een windjack zou je misschien denken. Het moet winddicht zijn toch? Helemaal correct, en als je ’s morgens vroeg op pad gaat is dat ook zeker fijn, maar je weet waarschijnlijk ook hoe snel ze te warm kunnen worden. Rapha’s nieuwe Pro Team Lightweight Wind Jacket, een hele mond vol inderdaad, kan je misschien net wat langer aan houden.

Je merkt het vaak ook bij regenjacks die soms überhaupt niet ademen. Je voelt onder het jack het zweet uitbreken. Dan is het ook fijn als je het jack weer uit kan doen en makkelijk in je achterzak kan stoppen. Precies voor al die dingen lijkt dit jack heel goed geschikt te zijn. De voorkant, schouders en de (lange) mouwen zijn helemaal winddicht. Het rugpand is bijna doorzichtig door het gebruik van mesh. Daardoor kan de warmte dus makkelijk weg, maar als het slecht weer wordt heb je natuurlijk wel een probleem.

En zoals ook in de naam staat is het erg licht met 136 gram (in maat M). Het hoort bij Rapha’s Pro Team collectie die in nauwe samenwerking met Team Sky wordt ontwikkeld. Het zegt ook iets over de pasvorm, het sluit vrij nauw aan rond je lichaam. Het rugpand heeft een lichte stretch waardoor het goed aansluit. Als je wat pondjes extra hebt, is dit misschien niet iets voor je. Of je moet even gaan passen in de Rapha Cycle Club in Amsterdam voordat je het voor 140 Euro bestelt op de site.

Rapha-Pro-Team-Lightweight-Windjacket-04 Rapha-Pro-Team-Lightweight-Windjacket-05 Rapha-Pro-Team-Lightweight-Windjacket-06 Rapha-Pro-Team-Lightweight-Windjacket-02 Rapha-Pro-Team-Lightweight-Windjacket-03