Trivio maakt onderdelen en accessoires voor fietsers en ook brillen. Onlangs brachten ze de Hadley uit. Eén grote lens en lekker licht.

Soms kunnen dingen heerlijk simpel zijn. Het is dan ook verfrissend om met producten te werken die goed zijn maar niet de wereld kosten. De producten van Trivio kan je in deze categorie plaatsen denk ik. Zo ook hun laatste toevoeging aan de collectie zonnebrillen: de Hadley. Een bril met één grote lens en een montuur dat alleen langs de bovenkant loopt. Het neusstuk zit wel vast aan het montuur, maar het loopt achter de lens waardoor je hier aan de voorkant niets van ziet, bij de donkere lens althans.

Altijd heb ik een bril op als ik ga fietsen. Die moet natuurlijk lekker zitten, maar eerlijk is eerlijk, het moet er ook wel goed uitzien. Nu is de Hadley met zijn adviesprijs van € 49,99 verreweg de goedkoopste bril waar ik de afgelopen jaren mee gefietst heb. Maar toch zou hij zo een plaatsje kunnen innemen tussen de rest.

Grappig is dat hij klein lijkt terwijl hij dat helemaal niet is. Dat heeft alles te maken met de trend van grote brillen, waar 100% natuurlijk de kroon mee spant. Veel merken hebben ook dergelijke grote brillen in hun collectie. Dus toen we de Hadley uit de verpakking haalden leek hij ook echt een beetje klein. Maar in werkelijkheid is hij natuurlijk alleen klein door het vergelijk met die grote brillen. Deze grootte deed mij denken aan de Oakley Radarlock waar ik ook lang mee gefietst heb. Het ontwerp van de Hadley kan je wat hoekiger noemen. Lijnen zijn rechter, er zitten weinig rondingen in het geheel. Dat maakt hem ook strak.

De poten hebben een contrasterende kleur, in dit geval wit. Het kunststof van het montuur voelt een beetje hard, maar dat geldt alleen voor het donker gekleurde kunststof. Het witte deel dat ook in de poten verwerkt zit is juist zacht en flexibel. Het zit prettig en houdt de bril goed op zijn plek. De neusvleugelstukjes kan je buigen waardoor je ze kan afstellen en ze goed op je neus passen.

De bril komt in een nette, harde etui met ook nog twee extra lenzen, een geheel transparante en gele. Dat doen ze toch goed, want de meeste high-end brillen koop je met slechts één lens. In de etui zit ook nog een zakje die je ook kan gebruiken om de lenzen schoon te maken. Voor het verwisselen moet je even kracht zetten maar de lens komt dan snel los. Het terug plaatsen gaat ook makkelijk.

Details
Trivio Hadley zonnebril
Gemeten gewicht: 27 gram
Getest in zwart/wit, ook in wit/zwart, grijs/zwart, zwart/grijs en rood/wit
Adviesprijs: € 49,99
Alle info bij Trivio

Plus
+ Prijs/kwaliteit
+ Gewicht
+ Extra transparante en gele lens

Min
– geen

Conclusie
Ben je op zoek naar een zonnebril met A-merk kenmerken zonder dat je daar een A-merk budget voor hebt, dan zit je goed met de Trivio Hadley. Niet dat we Trivio meteen willen neerzetten als B-merk, maar de bril kan met zijn eigenschappen en veelzijdigheid zo mee met ‘de grote jongens’. Ok, hij heeft geen XXL lens en het ontbeert hem aan hippe kleuren, maar de beschikbare tijdloze kleuren passen altijd wel bij een outfit. Zoek je een bril voor het fietsen die je het hele jaar door kan gebruiken in verschillende omstandigheden, die licht is en lekker zit maar waar je niet hoofdprijs voor wil of kan betalen, dan is de Hadley de bril voor jou.