Selle Italia FLITE BOOST KIT CARBONIO SUPERFLOW 2020

De zadels van Sella Italia worden door veel renners gebruikt. De Flite zadels bestaan inmiddels al zo’n dertig jaar en afgelopen februari wist Mathieu van der Poel met dit nieuwe model al het eerste grote succes te boeken. Maar in de jaren ervoor was het zadel ook onderdeel van het succes van het Olympisch goud van Bart Brentjes en de wereldtitel van Mark Cavendish. En, zoals ze zelf zeggen bij Selle Italia: De traditie gaat verder.

Selle Italia Flite Boost

Dit zadel heeft twee types, die zijn verdeeld over zes verschillende uitvoeringen. Het verschil tussen deze twee types is of je kiest voor een zadel met, of een zadel zonder uitsparing. De zadels die de term ‘Superflow’ in de naam hebben, hebben een uitsparing. Van zowel de Boost als de Boost Superflow zijn er drie uitvoeringen te krijgen. Het verschil zit daarbij in het materiaal en daarbij horende gewicht. Iets dat voor alle modellen geldt, is dat ze het zadel hebben ingekort. Deze is nu 27mm korter en komt op een totale lengte van 248mm. Een trend die we al langere tijd in ‘zadelland’ zien en waar Selle Italia met deze Flite ook in meegaat. De bovenkant is vlakker zodat het meer stabiliteit geeft.

Selle Italia FLITE BOOST KIT CARBONIO SUPERFLOW 2020 zijkant

Het topmodel is de Kit Carbonio, waarbij de schaal en rails zijn gemaakt met carbon. In maat S weegt deze 157 gram. De uitvoering zonder uitsparing is met 173 gram iets zwaarder doordat er iets meer materiaal nodig is. Onder de carbon uitvoering zit de Flite Boost, met titanium rails. Hierbij is het gewicht 210 gram voor maat S en de Superflow uitvoering is 16 gram lichter. Laatste type zadel is de Flite Boost TM en deze heeft aluminium rails. De Boost TM weegt 240 gram voor een maat S en daarmee is hij 10 gram zwaarder dan de Boost TM Superflow.

Maat S bij deze zadels van Selle Italia houdt in dat ze 135mm breed zijn. Alle uitvoeringen zijn ook verkrijgbaar in maat L, waarbij de breedte 145mm is. Hierdoor is er iets meer extra materiaal nodig waardoor dit maximaal 8 gram extra gewicht met zich meebrengt. Een Flite Boost zadel is verkrijgbaar vanaf € 129,90 en het Kit Carbonio topmodel heeft een prijskaartje van € 284,90.

Selle Italia Watt, voor de triatleten

Voor de triatleten en tijdrijders heeft Sella Italia hulp ingeroepen van tweevoudig Wereldkampioen Ironman Patrick Lange. Mede door deze samenwerking is het Watt zadel tot stand gekomen.

Selle Italia Watt zadel

Een zadel dat meer comfort heeft en beter is af te stellen voor de specifieke houding van het tijdrijden. Aan de voorkant is het zadel 50mm breed en de bovenkant is, net als de Flite Boost, vlak. Deze twee eigenschappen zorgen voor een betere stabiliteit. De rails van dit zadel zijn 10mm langer, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor een optimale afstelling. Het zadel is vekrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Beide types hebben de Superflow uitsparing. De Watt Gel uitvoering kost € 169,90, is 133mm breed, heeft titanium rails en weegt 235 gram. Zoals de naam al doet vermoeden zit er gel verwerkt, voor extra comfort. De Kit Carbonio uitvoering weegt 200 gram, is eveneens 133mm breed, heeft carbon rails en kost € 249,90. Deze uitvoering heeft een anti-slip bovenkant, die schuiven op je zadel moet voorkomen.

Selle Italia Watt zadel