Met de geweldig lange winters die we tegenwoordig hier in Nederland en Belgie hebben, zou het cyclocross seizoen gewoon wat langer moeten duren.

Vandaag werd helaas, maar terecht Kuurne Brussel Kuurne afgelast wegens de sneeuwval. Ik denk een goed besluit omdat iedereen met een racefiets weet hoe gevaarlijk een glad plekje op de weg is. Zelfs als het ogenschijnlijk goed weer lijkt kan een vochtige plek op een zebrapad al zorgen voor een glijpartij. En het vallen op je heup en schouder, wat vaak hierbij hoort, is echt geen pretje. Vandaar ook dat wedstrijden met sneeuw worden afgelast! Ook in Zwitserland is de Grand Prix van Lugano om dezelfde reden afgelast. De belg Philip Gilbert die daar zou starten (ipv bij de Belgische klassiekers ?!?!?!?!?) had al eerder aangegeven niet te zullen starten vanwegen de slechte omstandigheden. Slim (maar dan had ie gisteren gewoon de Omloop het Nieuwsblad kunnen fietsen, maar dat ter zijde).

Is het dan niet een idee om alles een maandje op te schuiven. Het cyclocross seizoen wat later te laten beginnen en een maand langer te laten doorgaan. Want wat het weer ook is, bij cyclocross wordt er gewoon gefietst. Ook al ligt er  sneeuw, of nog meer sneeuw, of  vriest het, of wat maar ook. Niet dat het voor die renners niet glad is, dat is het zeker wel maar er wordt gewoon gefietst. Dus een langer Cyclocross seizoen, het is maar een ideetje.

Omdat je vandaag toch niet buiten aan het fietsen bent en ook geen Kuurne Brussel Kuurne kunt kijken, hier nog maar een paar cyclocross videos. Eentje die bewijst dat het best glad kan zijn tijdens een wedstrijd. En de 2e is een grappige afsluiter van het cyclocross seizoen met imitatie van Nys, Wellens, Albers etc.. (ze moeten in het stuk elkaar imiteren) ERRUG LEUK om te kijken 🙂