Ieder jaar trakteert Specialized ons weer op een Sagan Collectie. Specialized geeft hun frames dan een cool design ter ere van Sagan. En als je Sagan zegt, roep je al gauw groene trui en regenboogtrui, want hij is (mede)recordhouder van beide truien.

En dat zeiden ze ook bij de ontwerpen van deze Sagan collectie voor 2020. Zo op het eerste gezicht lijken de frames zwart met een beetje donkergroen. Mooi genoeg, maar het voelt niet als speciaal genoeg voor een rijdende legende als Sagan. Maar als je het frame in het juiste licht van dichtbij bekijkt, zie je dat de lak toch wel erg speciaal is. Want de lak fonkelt je dan tegemoet in alle kleuren van de regenboog. Specialized zegt de regenboog uit elkaar te hebben gehaald, zodat die op het frame zichtbaar kon worden gemaakt. Vandaar de toevoeging van Decon aan de naam, wat een afkorting is van deconstructivism. De naam Sagan en zijn afkorting P/S staan heel subtiel op het frame. Mooie toevoeging, zonder dat het afbreuk doet aan het frame. Dat doet de Bora-Hansgrohe sticker helaas wel. Maar die zit niet onder de lak dus kan je hem er ook afhalen als je dat wil.

De Sagan collectie bestaat uit een Venge of Tarmac frame. Beide hebben hetzelfde design, maar de vormen van de frames zijn natuurlijk anders voor deze verschillende type frames. Het Venge SW Disc frame is te koop voor € 4299,- en voor het Tarmac SL6 Disc framebetaal je € 4099,-. Bij beide frames krijg je er een keramische trapas en zadelpen bij. Je betaalt tussen de € 100,- en € 200,- extra in vergelijking met het ‘gewone’ frame.

Meer info via: Specialized