Het ontwerpen van een kleurrijk wieleroutfit die toch nog stijlvol is, is geen gemakkelijke opgave. Er zijn genoeg voorbeelden op te noemen waar het fout is gegaan. Zeker in het verleden toen er veel fluor kleuren in het peloton werden gebruikt. Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die het wel kunnen. Smaken verschillen natuurlijk, maar Dotout is zo’n merk dat met kleur durft te spelen en het tegelijkertijd classy houdt.

Een beetje Mondriaan met de Academy Jersey

Toen ik de kleurvlakken van de Academy Jersey zag, moest ik gelijk denken aan de kunst van Mondriaan. Het zijn dan misschien geen primaire kleuren die worden gebruikt, maar met een beetje fantasie kan ik mij voorstellen dat ze inspiratie bij Mondriaan hebben opgedaan. Het shirt heeft een grijze of zwarte basis en daar zijn drie verschillende kleurencombinaties op bedacht. Mijn favoriet is die met oranje, geel en blauw. Maar de rood met blauwe versie zou ik ook zeker niet afslaan. Het shirt is gemaakt van merinowol en wordt aanbevolen voor een temperatuur tussen de 17 en 35 graden. Aan de achterkant heb je drie zakjes, waarvan er ééntje waterdicht is voor je telefoon. De Academy jersey heeft een prijs van € 139,90.

Aerodynamisch met de Sonic Jersey

Goede naam voor een snelle outfit: Sonic. Naast een technische term, link ik het woord vooral aan de blauwe game-egel. En laat die nou supersnel zijn! De Sonic Jersey staat omschreven als een licht en aerodynamisch shirt. Het shirt heeft een strakke pasvorm en door de stretch sluit het strak om het lichaam aan. Deze shirts zijn net wat ingetogener qua kleur. De kleuren zijn strakker verdeeld. De rest van de features komen overeen met de Academy Jersey dus een aanbevolen gebruik tussen de 17 en 35 graden en drie zakken achterop met één waterdichte zak. De Sonic jersey heeft een prijs van € 149,90

Gestreepte mouwen op de Tiger Jersey

De Tiger Jersey valt vooral op door de tekeningen op de mouwen. Met strepen en stippen verschillen ze veel van het in één kleur uitgevoerde middenstuk. Alleen bij de uitvoering met het oranje middenstuk is er nog wel strijd om de aandacht. Bij de blauwe en grijze versie wordt de strijd duidelijk gewonnen door de mouwen. Dit shirt is een technisch shirt zonder al te veel poespas. De prijs is met € 109,90 net wat voordeliger, maar je mist dan bijvoorbeeld wel de waterdichte achterzak.

Op de website van Dotout of bij de verdeler van Dotout vind je nog meer jerseys en kun je alle kleuren bekijken.