Op 19 december 2019 gingen Thomas Dekker en Laurens ten Dam een weddenschap aan. Twee oud renners met twee totaal verschillende levensstijlen maar een gezamenlijke liefde voor de fiets. Tijdens een opname van een podcast riep Dekker dat hij Ten Dam zou verslaan tijdens de strandrace Egmond-Pier-Egmond.

De Battle

Sinds Dekker gestopt is heeft hij nog amper een fiets aangeraakt. Dit in tegenstelling tot Ten Dam, die sinds het stoppen het ene na het andere avontuur beleeft op z’n fiets. Afgelopen zomer zag Ten Dam dat Dekker toch verrassend veel aan het trainen was en vanaf dat moment werd het menens. De pandemie zorgde ervoor dat Egmond-Pier-Egmond werd afgelast, maar daar kwam een alternatief voor. En dus ging Dekker weer serieus trainen. Uren maken, inspanningstest, bike-fitting en blokkentraining.

De video gaat natuurlijk over de battle maar ook de aanloop er naar toe. Mooi om te zien hoe Thomas Dekker de liefde voor de fiets weer terugvindt en dat de twee tegenpolen toch ook verrassend veel overeenkomsten hebben.

Tags: