We konden het niet laten. Toch nog even terug naar het weekend van het WK gravel. Dat Mathieu van der Poel wereldkampioen is geworden, wisten we al. En dat Marianne Vos bij de dames wereldkampioene is, wisten we ook al. We hadden het gisteren namelijk al over de fiets van Vos met het bandoppompsysteem van Gravaa. Dat systeem had Van der Poel niet, maar hij had wel een opvallend mooi gespoten Canyon Grail.

De kleur was namelijk custom Pearl White. Afhankelijk van hoe de zon erop weerkaatste, zag je de verschillende kleuren die je ook ziet bij een parel. Vandaar de naam. Heel erg mooi. Het was uiteraard het topmodel van de Grail, de CFR. Wij reden eerder al met de Grail CF SLX uitvoering. De CFR zit qua carbonstructuur en opbouw daar nog een stapje boven. Verder was de afmontage voor Van der Poel de Shimano Dura-Ace groepset met een 52-36 voorblad. Het ging namelijk ook flink hard op sommige stukken en dan is een 52 voorblad niet verkeerd. Niet het voorblad waar de gemiddelde gravelrijder mee rijdt.

Andere onderdelen op de fiets waren de Vittoria Terreno 38 mm banden. Het zadel is een Selle Italia Flite. En mocht hij lek rijden en wat bandendruk verliezen terwijl de latex het gat dicht, dan had hij nog een lekker ouderwets Co2 patroon aan de zadelpen vastgemaakt. De SKS Airbuster Co2 om precies te zijn. Grappig gezicht, helemaal omdat de fiets een opbergruimte heeft in de onderbuis. Maar deze oplossing werkt natuurlijk veel sneller. En sneller, daar gaat het bij de profs om. En de snelste was dus Mathieu van der Poel!

Meer info via Canyon

Foto’s van Fellusch