Ter ere van het 30-jarige jubileum bracht Oakley de Heritage collectie uit. We zijn weer een aantal jaren verder en de met inspiratie van de inmiddels 35-jarige geschiedenis van Oakley, brengen ze de limited ‘Origins’ collectie op de markt.

Sutro Origin
De Origin collectie kan je herkennen aan de oldschool kleuren zoals de eerste brillen van Oakley in 1984 op de markt kwamen. Zwart met celeste. De kleurstelling is een knipoog naar het verleden. Qua technieken hebben ze ontwikkelingen gebruikt die ze in de afgelopen 35 jaar hebben gedaan. De neusvleugel werd al in 1991 ontwikkeld en de Prizm techniek voor de lens komt uit 2014. Voor de lens van de Sutro Origin hebben ze deze voorzien van tien ventilatiegaten, zoals dat in 1984 ook het geval was bij de Eyeshade. De Sutro is het jongste model uit de collectie sportbrillen.

1984 vs 2020

Frogskins en Jawbreaker
Naast de Sutro zijn ook de Frogskins en Jawbreaker in een Origin-jasje gestoken. De Jawbreaker is de laatste jaren één van de meest populaire fietsbrillen. De Frogskins is een lifestylebril die eind jaren tachtig al is geïntroduceerd. Door de jaren heen is de bril qua vorm licht gewijzigd, maar voor de Origin collectie gaan ze weer terug naar de eerste versie.

Gekleurde bril
Het begon voor Oakley allemaal met de kleuren zwart en celeste maar dat zijn niet de enige kleuren in de Origin collectie. Naast deze originele kleur zijn alle brillen ook te verkrijgen in het rood, met zwarte pootjes en wit met gifgroene pootjes. Afhankelijk van de kleurstelling zit er bij de Frogskins en Jawbreaker ook een ander type lens in. Dit is bij de Sutro niet het geval, daar zit bij alle drie de kleuren dezelfde lens in.

Via Oakley