Het Belgische Lazer bestaat dit jaar 100 jaar. In 1919 begon het bedrijf met leren helmen. Die helmen komen natuurlijk niet in de buurt van de veiligheid en comfort van de helmen van nu. Er is heel wat gebeurt in die honderd jaar dat het bedrijf bestaat. Vorig jaar op de Eurobike presenteerde Lazer al de Century helm ter ere van hun 100-jarig bestaan (dat dus een jaar laten zou zijn). Maar nu ze echt 100 jaar zijn, hebben ze een gelimiteerde versie gemaakt, de Anniversary Edition. Het is een chique zwarte helm geworden met gouden accenten.

De Century helm is het broertje van de Bullet, maar in plaats van een schuifkap bovenop de helm zit er een kap op die je kunt losklikken en een slag kunt geven. Zo kun je kiezen voor extra ventilatie of extra aerodynamica. Het lampje aan de achterkant zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent. Maar goed, dat was allemaal al bekend. Het gaat er nu om wat deze Anniversary Edition, zo speciaal maakt.

Vanaf een afstandje lijkt de helm vrij normaal. Maar als je dichterbij komt, zie je dat op de mat zwarte helm allerlei kleine tekeningetjes staan in glimmend zwart. De tekeningetjes staan voor de overwinningen met een Lazer helm in de afgelopen 100 jaar. Je kunt de helm lezen als een strip. Tom Boonen en Mapei komen voorbij als je de helm ronddraait. En op de voorkant van de helm staat Mathieu van der Poel. Ik vind het wel een mooie plek voor deze veelwinnaar. Een beetje als het boegbeeld van een nieuwe generatie.

Het zwart op zwart zorgt ervoor dat de helm uniek is, maar toch ook nog chic. Zeker met de gouden details. De helm is er in een beperkte oplage. Hoe beperkt die oplage is, laat Lazer niet weten. Maar nu is hij in ieder geval nog te koop.

Gewicht: 225 gram
Adviesprijs: € 159,95

Meer info via Lazer

Tags: