Nummertje 3 is ook binnen. Naast de Trek en de Bianchi is het nu de beurt om de Cannondale uit te pakken. De Cannondale die we voor onze “klassiekers” test hebben ontvangen is de Synapse Hi-Mod 2 met Sram Red. De testfiets is al een aantal keren gebruikt zo te zien, maar dat mag de pret niet drukken.

De Synapse ziet er  stoer uit zo in de zwarte kleurstelling. Misschien iets minder opvallend als de Domane 6.9  of de Infinito CV. Het nummertje 71 op het frame doet het ook goed. (het jaartal wanneer Cannondale is begonnen). Op Eurobike zagen we al dit nummertje 71 op de Synapse met schijfremmen. Hij voelt duidelijk erg licht! Na even wegen blijkt dat deze versie zonder pedalen in maat 58 maar 6,7 kg weegt!! Een paar andere dingen die direct opvallen is het “gat” onderaan in de zitbuis. Ook de zadelpen heeft een kleine diameter (25,4mm). De 4cm hoge Vision velgen maken het geheel compleet.

Technische gegevens:
Frame: BallisTec Hi-MOD Carbon
Vork: BallisTec Hi-MOD Carbon
Crank: Cannondale HollowGram SiSL2
Bottom Bracket: FSA BB30
Groep: SRAM RED 22 WiFli
Wielen: Vision Metron 40 carbon clincher
Banden: Schwalbe Ultremo ZX 25mm
Stuur: FSA Pro-Wing Compact
Zadelpen : FSA SL-K Carbon, 25.4x350mm
Zadel: Fi’zi:k Aliante

Bij Cannondale hebben ze ook allerlei dempingssystemen bedacht. Deze heten Save Plus. Het zijn als het ware veersystemen waardoor je over de hobbels meer veercomfort hebt, zonder dat het een slap frame wordt. De achtervork, voorvork en zadelpen/zitbuis zijn hier speciaal voor ontworpen. Hier zien we ook de offset dropouts terug die we ook al bij de Trek zagen, zodat het voorwiel het spoor makkelijker volgt. Het zadel/zadelpen die dus smaller is, kan makkelijker doorbuigen zodat het veel trillingen moet opvangen. De BB30A bottom bracket zorgt voor de stijfheid bij de aandrijving.

Omdat we een aantal Cannondale renners kennen die erg enthousiast zijn over de Synapse zijn we erg benieuwd. Deze maand nog naar de kasseien in België, zodat we de fiets kunnen testen op terrein waar hij voor gemaakt is! De prijs van deze Synapse met standaard Mavic wielen is € 4999,- Met deze Vision wielen moet je er toch wel ruim 1000 euro bij optellen.

cannondale-synapse-himod8 cannondale-synapse-himod71 cannondale-synapse-himod6 cannondale-synapse-himod5 cannondale-synapse-himod4 cannondale-synapse-himod3 cannondale-synapse-himod2 cannondale-synapse-himod1