De tweede racefiets voor de endurance racefietsen test (speciaal voor de klassiekers) is binnen. De Domane 6.9 van Trek, afgemonteerd met een vorig model Dura Ace 10-speed (Als je de fiets nu koopt krijg je er natuurlijke een nieuwe 11-speed groep op). Daarnaast rolt de fiets op een paar Aeolus 5 D3 wielen.

De Trek heeft een opvallende kleurcombinatie. Wit, zwart en rood. Het wit is de overheersende kleur waardoor het een witte racefiets lijkt met wat zwart en rood accenten. Ook door het witte zadel, maar vooral door de witte spaken van de hoge wielen geeft de fiets een anders dan anders gevoel en valt daardoor wel op!

Technische gegevens:
Frame: OCLV Carbon
Vork: IsoSpeed full carbon
Groep: Shimano Dura Ace 10-speed
Wielen: Bontrager Aeolus 5 D3
Banden: Bontrager R3 700 x 23
Stuur: Bontrager Race X Lite
Zadelpen : Ride-Tuned
Zadel: Bontrager Serano RL

De Trek is gemaakt van OCLV (Optimum Compaction Low Void) carbon en heeft een Endurance Geometrie, wat inhoudt dat de balhoofdbuis iets hoger is voor een prettigere zithouding. En Cancellara heeft de geometrie getest op de kasseien. De trapas is een BB90! Lekker breed dus. De IsoSpeed Decoupler zoals dat zo mooi heet, zorgt ervoor dat de bovenbuis met de achtervork los kan bewegen. Daardoor heb je meer verticale flexibiliteit bij de zadelbuis/pen. Mooi stukje techniek. Diezelfde IsoSpeed techniek is ook toegepast bij de voorvork waar je kan zien dat er een mooie kromming zit bij de aansluiting met het wiel. Dit zorgt ook weer op meer comfort (verticaal) maar toch stijfheid (horizontaal). Kortom een echte fiets voor de kasseien. We zijn erg benieuwd hoe hij zich gedraagt naast de Bianchi Infinito CV, de Specialized Roubaix en de Cannondale Synapse.

Daarnaast heeft de fiets een paar leuke “gadgets” zoals een geïntegreerde sensor voor cadans, snelheid en afstand. Deze werkt via ANT+ en kan je zo koppelen aan je fietscomputer. Ook de weggewerkte bevestigingspunten voor spatbordjes aan de achterkant zijn handig voor wanneer je veel door de regen fietst.

De verkoopprijs van de fiets zoals wij hem hebben gekregen is € 7999,- maar zoals eerder al eens opgemerkt kan de prijs flink omlaag als je kiest voor een goedkoper wielsetje. Maar de vraag blijft: wil je dat wel?

Binnenkort de groepstest op de Belgische Kasseien.

trek-damone-69-8 trek-damone-69-7 trek-damone-69-6 trek-damone-69-5 trek-damone-69-4 trek-damone-69-3 trek-damone-69-2

Tags: