rapha gore-tex rain regenjas fiets

Het eerste dat mij opvalt aan deze nieuwe Rapha Pro Team Gore-Tex regenjas zijn de kleuren. Daar waar zijn voorganger alleen maar verkrijgbaar was in het zwart, is deze nieuwe regenjas in het Dark Navy of Dark Green. Beiden vind ik het mooie kleuren en ik vind het dan ook maar lastig kiezen. Maar de kleur is niet het enige dat is vernieuwd aan deze regenjas. De vernieuwingen zijn niet direct zichtbaar aan de buitenkant, maar ze zijn er wel degelijk.

Gore-Tex Active

Het grootste verschil met het Pro Team Lightweight regenjasje dat we al eens hebben getest, is het type Gore-Tex dat is gebruikt. De nieuwe regenjas maakt gebruik van Gore-Tex Active technologie. De regenjas heeft drie lagen, waarvan de middelste het Gore-Tex membraan is. Het jasje is lichtgewicht en heel compact op te vouwen aldus Rapha. Zijn voorganger is gemaakt van Gore-Tex Shakedry dat bestaat uit twee lagen. Een extra laag voor dit nieuwe jasje dus. Dit maakt hem volgens Gore-Tex beter ademend waardoor hij ook voor stevige blokken-training of in koers gebruikt zou kunnen worden.

Aan de buitenkant lijkt de jas een wat ruwere stof te hebben, als ik de foto’s bekijk. Het heeft wat weg van een shirt met lange mouwen, in plaats van een regenjas, maar dat is het dus wel. Volgens Rapha zal deze nieuwe regenjas meer comfort hebben doordat het qua pasvorm wat meer aansluit op je lichaam.

Reflectie op de regenjas

Het materiaal is dan wel anders, er zijn ook veel kenmerken aan deze regenjas die ze hebben meegenomen. Zo is er de dubbele rits, waarmee je hem van boven en onder kan openen. Ook de herkenbare Rapha-band om de bovenarm en de logo’s zijn vergelijkbaar met zijn voorganger. En deze zijn ook gemaakt van reflecterend materiaal, waardoor het jasje ook wat extra veiligheid biedt in donkere omstandigheden.

De prijs van deze regenjas is € 260,-, en mag je gerust een stevige prijs noemen voor een regenjas. Nu heeft zijn voorganger mij wel weten te overtuigen wat de kwaliteit betreft, dus ik denk dat ook deze nieuwe Gore-Tex regenjas zijn waarde snel zal bewijzen in barre weersomstandigheden.

Alle informatie over kan je vinden op de website van Rapha

Tags: