De kleding van Rapha kan je prima betitelen als chique en stijlvol. Een aantal jaar geleden werd de collectie uitgebreid met de Core-lijn. Een collectie met jersey en bibshort voor wielrenners met een iets kleiner budget. Onze mening hierover kan je trouwens lezen in de review van de Core wielerkleding. Het succes van de Core collectie krijgt nu een vervolg met het lightweigt jersey.

Rapha Core Lightweight jersey

De naam van het shirt zegt al genoeg. Een lichtgewicht uitvoering van het originele Core shirt. Hiervoor hebben ze twee nieuwe sneldrogende stoffen gemaakt waarmee het shirt meer comfort biedt bij warme en vochtige omstandigheden. Het shirt heeft voor de rest dezelfde eigenschappen als het origineel. Een volledige rits, drie zakken op de rug en de herkenbare witte ‘Rapha-Signature’ band rondom de linkerarm. Het verschil zit dus alleen maar in de gebruikte stof. De voorkant van het shirt is gemaakt van mesh, dat een hoog ademend vermogen heeft. Op de rug is er een gebruik gemaakt van ‘knit’ stof waarmee ze doelen op de fijn gebreide stof. Het paneel op de rug geeft bescherming tegen UV straling van de zon, maar het is alsnog verstandig om je goed in te smeren bij warme temperaturen.

Het shirt is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Light Blue, Black of Navy, waarbij mijn voorkeur voor de zomer de Light Blue zou zijn. Er is een heren maar ook een dames versie. De prijs van het Lightweight Jersey is ook gelijk aan het reguliere Core jersey en dat is € 70,-.

Meer info over het shirt via Rapha

Tags: