Het is niet de eerste keer dat we een fietsbroek zien waarbij er zakken aan de zijkant zitten. Het succes van de Cargo-bibshort van Rapha wordt nu doorgetrokken naar de vernieuwde Core-lijn. Daarbij hebben ze een bibshort en een short (zonder bretels dus) voor mannen, en een short voor vrouwen. Het jersey uit de Core collectie heeft een update gehad en is vanaf nu, naast een heren- en damesuitvoering, ook in kindermaten beschikbaar.

Core Cargo (bib)shorts
De zakken die de broek op beide bovenbenen heeft is niet het enige dat vernieuwd is aan de broek. Het ontwerp is versimpeld waardoor er met name rond het middel minder naden nodig zijn. Dit moet samen met de lichtgewicht stof zorgen voor een comfortabele broek voor de lange afstanden. De stof is elastisch voor een goede pasvorm en de ademende werking zorgt voor voldoende ventilatie bij warme omstandigheden, aldus Rapha.

De bibshort heeft, naast de zakken op de bovenbenen ook twee zakken op het rugpaneel. Alle zakken op de broeken zijn gemaakt van mesh en hebben een elastische rand waardoor spullen er niet uit kunnen vallen. De zakken op het rugpaneel zijn handig voor extra spullen, maar ook voor de avontuurlijke fietsers die niet per se een wielerjersey met zakken aan doen. Alle broeken zijn voorzien van de Classic-zeem van Rapha, waarbij er voor de vrouwenshorts ook een specifieke zeem is gebruikt. De shorts kosten € 115,- voor zowel mannen als vrouwen. De bibshort voor mannen kost € 135,-.

Core jersey
De grootste update van het jersey uit de Core collectie is misschien wel de prijs. Daar waar de vorige versie voor € 100,- over de toonbank ging, kost het vernieuwde jersey € 70,-. Deze prijs is voor heren en dames jerseys gelijk. In eerste instantie zie ik aan het jersey geen verschil, maar wanneer je beide shirts in de hand hebt merk je dat de stof wat dunner en ruwer is. Op de weegschaal geeft hij ook 15 gram minder aan terwijl dat geen aandachtspunt is bij dit type jersey.

Qua kleur en stof is het wat minder ‘shiny’, maar dat geeft het juist een chique uitstraling. De logo’s en kenmerkende band op de bovenarm is wit en daarmee valt het op de navy blauwe kleur goed op. De schouders lijken wat verder naar achter zijn geplaatst. Zelf geven ze aan dat hierdoor de pasvorm verbeterd, wat dan ook het comfort ten goede komt.

Laatste verandering aan het shirt zijn de klassieke drie zakken op de rug. Deze zitten er wel nog steeds maar je voelt dat de band aan de bovenkant steviger is. Hierdoor blijven de spullen die je in je zakken meeneemt nog wat beter op hun plek. We hebben het nieuwe jersey vergeleken met het Core jersey dat we in 2016 hebben getest. Naast de versie voor heren en dames is het Core jersey vanaf nu dus ook beschikbaar voor de jongste wielrenners. Een Kids jersey kost € 40,- en heeft exact dezelfde eigenschappen. Tof, voor als je in stijl met je zoon op de fiets stapt!