YouTube-kanaal Tour de Tietema is met 176.000 subscribers één van de grootste fietsgerelateerde Nederlandse Youtube-kanalen, en is opgericht door Bas Tietema. Inmiddels is Tour de Tietema niet enkel een YouTube-kanaal meer, maar sinds 2023 is er ook een Continentale wielerploeg. Al na één jaar maakt de wielerploeg de overstap naar het Pro Continentale niveau, het één na hoogste niveau in het wielrennen.

Een nieuwe outfit voor wielerseizoen 2024

Vorig jaar schreven we al over de opvallende Cannondale fietsen van het team en onlangs lanceerde het team de vernieuwde team outfit voor 2024, en zoals je kunt verwachten is die minstens zo opvallend. Een donkerblauwe broek gaat samen met een felblauw shirt met de inmiddels bekende gele en roze kleuren op de buik. Lekker opvallend, maar goed geslaagd als je het mij vraagt.

Content is key bij Tour de Tietema

Bij Tour de Tietema is het maken van content een onderdeel van de strategie, om juist op die manier bekendheid en sponsors te krijgen. Terwijl dat bij veel andere ploegen juist andersom gaat. De video’s zijn vermakelijk om te kijken, en ik denk dat Tour de Tietema er als één van de weinige teams in slaagt om een breder publiek aan te spreken, ook buiten de wielerwereld.

De eerste overwinning, de struggles van Bas als renner, de tegenvallers, werkelijk alles komt aan bod in de anderhalf uur durende documentaire. Mij valt vooral het jonge enthousiasme op, van zowel de renners als de omkadering. De lancering van de ploeg én de stap naar het Pro Continentale niveau gaat onwaarschijnlijk snel, met als ultieme doel het rijden van de Tour de France. Wij gaan het team in ieder geval goed in de gaten houden!

Tags: