Over één ding kunnen we het in ieder geval eens zijn: de Cannondale Systemsix Hi-MOD van het nieuwe Tour de Tietema – Unibet Cycling Team is niet te missen. Hier op de redactie zijn de meningen over de fiets nogal uiteenlopend, maar ik ben in ieder geval enthousiast. Het ontwerp is absoluut geen dertien in een dozijn en juist dat spreekt mij wel aan. De hoofdkleur is geel, aangevuld met opvallende roze en blauwe accenten en dat is toch even wat anders dan matzwart of wit.

Een nieuw team

Het Tour de Tietema – Unibet Cycling Team is nieuw in het peloton en maakt in 2023 zijn debuut op continentaal niveau. Het team is eigenlijk een volgende stap van project Tour de Tietema, het welbekende YouTube kanaal met ludieke wielervideo’s. Voor komend wielerseizoen heeft het team twaalf renners onder contract, waaronder oprichter Bas Tietema zelf. Met een beetje geluk worden we komend seizoen op een leuke manier meegenomen achter de schermen, want dat er video’s gemaakt worden is natuurlijk een feit. Waar ik ook benieuwd naar ben is de outfit waarin het team gaat fietsen, hopelijk wordt dat snel bekend.

Specificaties

Terug naar de fiets. We zien de Cannondale Systemsix Hi-MOD, het aero topmodel van het Amerikaanse fietsenmerk Cannondale. De fiets is afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2, wielen van het Nederlandse Scope Cycling en Pirelli banden. Het zadel en stuur zijn van Pro Bike Gear, en de fiets is voorzien van Garmin Rally RS200 pedalen met vermogensmeting.

Het meest opvallende qua afwerking aan de fiets zijn de spacers onder de stuurpen, die rond zijn. Het zou er toch wat netter uitzien als deze ook aero gevormd zijn, hopelijk wordt dat nog even aangepakt. Leuk detail is dat de decals op de wielen dezelfde kleur als het frame hebben, wat het een net geheel maakt. Verder wordt de sponsor netjes op het frame vermeld en springt de merknaam Cannondale er goed uit door de blauwe letters.

Wat je van de fiets vindt, is natuurlijk persoonlijk, maar dat het een opvallende verschijning is, is een feit. Op de website van Cannondale zien we het model met dezelfde groepset staan voor een prijskaartje van € 8.799,-.

Meer informatie op de website van Tour de Tietema en Cannondale.