Als je ons een beetje volgt, weet je dat we altijd erg blij zijn met limited uitvoeringen. Vaak is er net iets meer moeite gedaan voor het design en je hebt dan ook iets wat je minder bij anderen ziet. Bij Suplest hebben ze de Road Pro fietsschoenen aangepakt. Ze hebben er een Fabian Cancellara LTD editie van gemaakt.

Van deze versie zijn er 250 paar wereldwijd. De verdeler Carbonbike heeft er een flink aantal van weten te regelen voor onze markt. Qua design hebben ze het heel subtiel aangepakt maar als je goed kijkt zie je de verschillen met de gewone wit/zwarte versie. Het thema is de Strade Bianche (witte wegen) en je ziet dus veel wit terug. Meer wit dan de gewone versie. En wat de schoen in mijn ogen net even chiquer maakt zijn de geanodiseerde aluminium Li2 Boa’s.

Dat Cancellara een link heeft met de Strade Bianche mag duidelijk zijn. Hij heeft de koers maar liefst drie keer gewonnen, wat hem een naar hem vernoemde strook opleverde. Wij hebben deze schoen al even mogen vasthouden en hij ziet er erg fraai uit.

Verdere details zie je terug op de buitenzool en de binnenzool waar je het FC logo terugziet. De basis is dus de Road Pro fietsschoen met een limited design. Niet extreem anders, maar deze keer een subtiel sausje die de schoen wat mij betreft extra chic maakt. De prijs is ook iets omhoog gegaan voor deze versie naar € 450,-. Voor de liefhebbers.

Meer info via Suplest of de verdeler van Suplest