Veel zicht, want de bril heeft geen montuur. Het kiezen van je bril is natuurlijk een kwestie van smaak, maar als je zoveel mogelijk wil zien zal een bril zonder frame daar het beste bij passen. Zoals bijvoorbeeld de SuperNova van Koo die ik er zelf ook wel tof vind uitzien.

SuperNova

De SuperNova is voor Koo ook de eerste bril die eigenlijk alleen bestaat uit twee pootjes en een lens. Dat is natuurlijk wel heel kort door de bocht, maar deze bril heeft dus geen rand rondom de lens. Mede door het weglaten van deze rand heeft deze bril een gewicht van maar 21 gram. De lens van de bril is van Zeiss en heeft dezelfde eigenschappen als je kan kennen van de Koo Demos of Koo Spectro.

Mocht je het idee hebben dat deze SuperNova je bekend voorkomt, dan heb je ook wel een beetje gelijk. Er werd nog niet zo heel lang geleden een Koo Nova IronMan Limited Edition op de markt gebracht. Deze is qua eigenschappen vergelijkbaar, maar de vorm is iets anders. De lens van de SuperNova is vooral aan de bovenkant wat hoger.

De SuperNova is te koop voor € 179,- en daarvoor heb je de keus uit zes verschillende kleurcombinaties. De kleur wordt mede bepaald door de keuze van de lens die je graag wenst. De lens is niet verwisselbaar, dus daar moet je even rekening mee houden bij de keuze van je bril. Alle brillen zijn gemaakt voor zonnige omstandigheden, want je hebt keuze uit 11% of 23% lichtdoorlatendheid. Als ik zou mogen kiezen zou ik gaan voor de wit met turqoise lens of de mat-zwarte met groene lens.

Alle kleurcombinaties en de specificaties van de SuperNova kan je vinden op de website van Koo.

Comments are closed.