Bij Wahoo zitten ze niet stil en het lijkt er op dat ze elk jaar met iets nieuws komen. In 2019 was het de Wahoo Roam fietscomputer, in 2020 het verrassende Wahoo Rival horloge en nu dus de nieuwe Elemnt Bolt. Nu is de Bolt niet nieuw, maar hij heeft wel een flinke upgrade gehad. Hij heeft nog steeds het vertrouwde formaat van de Bolt maar dan met de looks van de Roam. De naam blijft hetzelfde en ik vermoed dat hij de plaats van de huidige Bolt dan ook zal innemen.

Mini-Roam?

Zoals ik al zei heeft de nieuwe Bolt de looks van de Roam. Een zwarte behuizing met een kleurenscherm dat is gemaakt van krasbestendig Gorilla Glass. Samen met de meegeleverde houder vormt het net als zijn voorganger een aerodynamisch geheel. Maar naast de uiterlijke kenmerken zijn er ook functies overgenomen van zijn ‘grote broer’. Het meest opvallende is natuurlijk het kleurenscherm dat in dit geval 2,2 inch groot is. Het licht van het scherm past zich automatisch aan door de omgevingslichtsensor. Hierdoor is het ook in de zon goed leesbaar zoals Hendrik al opmerkte bij de review van de Wahoo Roam.

De nieuwe Bolt beschikt over Smart Navigatie, waarmee je weer naar de route wordt geleid mocht je hier van afwijken. Het navigeren gaat via de kaart op je scherm en de herkenbare Quick-view Led-lampjes bovenaan het scherm kun je zo instellen dat ze melden wanneer de volgende bocht komt. De Bolt heeft 16 GB aan geheugen en de batterij zal zo’n 15 uur meegaan.

Wahoo App

Het instellen, synchroniseren en uitlezen van de Bolt gaat met de Wahoo App. Dit is niets nieuws voor mensen die al gewend zijn met Wahoo te werken. De communicatie met de computer en de werking van de app vind ik persoonlijk een groot pluspunt en zou voor mij ook een reden zijn om weer een Wahoo aan te schaffen. Je kan alles synchroniseren en aanpassen via je telefoon en de Bolt veranderd direct mee. Ook de optie om routes via bijvoorbeeld Komoot te synchroniseren vind ik erg prettig werken. Daarnaast kan je de Bolt ook koppelen aan andere Wahoo apparaten die je thuis hebt, zoals bijvoorbeeld je Kickr Smart-trainer die je ermee kan bedienen.

De vernieuwde Elemnt Bolt kost € 279,-. Hij is ook verkrijgbaar in een bundel met een Tickr hartslagband en een snelheid- en cadanssensor. Deze bundel kost € 359,99.

Meer info via Wahoo