Wahoo Tickr V2 hartslagmeter

Wahoo lanceert vandaag een nieuwe generatie van de Tickr, hun hartslagmeter. Je zou denken dat er niet veel beter kan aan een ogenschijnlijk simpel apparaat als een hartslagmeter, maar toch hebben ze een en ander weten te verbeteren. Ook de borstband, en de TickrX die eigenlijk meer geschikt is voor hardlopers, hebben ze hierbij meegenomen.

Wahoo Tickr gen2 hartslagmeter
Wahoo Tickr Gen2 hartslagmeter

Ben je iemand die graag bewust met zijn fietstraining bezig is, dan zal je ongetwijfeld met een hartslagmeter rijden. Zo kan je tijdens het fietsen in de gaten houden in welke zone je rijdt en achteraf alles nog een analyseren. Wahoo had al een aantal jaar de Tickr, en die is dus vernieuwd. Het uiterlijk is anders, maar het gaat natuurlijk om de firmware van het apparaat.

Een hartslagmeter is een sensor die je hartslag geregistreerd, maar er komt nog wel iets meer bij kijken. De winst bij de nieuwe Tickr zit in een efficiënter gebruik waardoor de CR2032 knoopcel batterij langer mee moet gaat, tot 500 uur aldus Wahoo. Dat zijn toch 250 ritten van 2 uur.

Wahoo Tickr gen2 stealth hartslagmeter
Wahoo Tickr Gen2 Stealth hartslagmeter

De verbinding kan nog altijd via zowel ANT+ als Bluetooth, maar je kan tot drie Bluetooth-apparaten tegelijk koppelen. Met alle fietscomputers, telefoons en apparaten voor binnen trainen is dat geen overbodige luxe.

De Tickr had altijd al een blauwe en rode led. Deze zater in het midden op de voorkant en zijn er om vast te kunnen stellen of er verbinding is gemaakt. Deze zitten ook op de nieuwe Tickr en TickrX, maar zijn nu bovenop geplaatst zodat je ze beter kan zien als je de borstband om hebt.

Ook de borstband is iets anders ten opzichte van zijn voorganger

De Tickr is er in de Wahoo-kleuren wit-blauw, maar ook in een donkergrijze Stealth uitvoering.

TickrX ook voor lopers

De vernieuwde TickrX is het geavanceerde broertje van de Tickr. Het biedt niet direct meerwaarde op de fiets, maar wel als je daarnaast nog hardloopt en in de sportschool zit. Het registreert je cadans op een binnenfiets, dus dat kan eventueel ook handig zijn voor buiten, maar het biedt vooral veel hardloopdata. Als je de TickrX dan koppelt aan je smartwatch heb je veel data bij de hand. Denk aan pace, verticale beweging en grondcontacttijd. Wahoo heeft ook een zogeheten Running Smoothness-score ontwikkeld waarmee je je efficiëntie en houding kan monitoren en verbeteren. Anders dan de Tickr kan de TickrX data opslaan (tot 50 uur) die je later kan uitlezen.

Wahoo TickrX gen2
Wahoo TickrX Gen2 hartslagmeter

De Tickr zal € 49,99 en de TickrX € 79,99 kosten en zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Ook als bundel met de Elemnt Roam voor € 429,99 en Elemnt Bolt Stealth Editie voor €309,99. Zie Wahoo voor alle info en de winkels.