Een horloge dat ideaal is voor hardlopers, triatleten en multisporters, volgens Wahoo. Wat mij betreft, mag je de veldrijders ook aan dat rijtje toevoegen. De Rival is een GPS horloge met dezelfde functies als de bekende Elemnt computers voor op de fiets, maar dan geschikt voor meerdere sporten. Het horloge heeft verschillende sportprofielen waarmee je, specifieke per sport je trainingen kunt bijhouden.

Elemnt Rival multisport GPS Watch

De volledige naam die Wahoo aan het horloge meegeeft, is: Wahoo Elemnt Rival Multisport GPS Watch. Dit horloge valt in dezelfde ‘Elemnt’ serie als bijvoorbeeld de Elemnt Bolt en Elemnt Roam fietscomputers. Het instellen en synchroniseren zal ook gaan met behulp van de dezelfde Wahoo Companion app. Daarmee kunnen gegevens ook direct worden doorgestuurd naar apps als Strava of TrainingPeaks. Wahoo heeft voor het horloge, in combinatie met een fietscomputer, de Handover modus ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat het horloge en een Elemnt fietscomputer met elkaar kunnen communiceren en zo dezelfde gegevens weergeven en registreren.

Tot zover is de Rival makkelijk uit te leggen als een Elemnt computer om je pols. Maar het heeft, naast de multi-sport profielen, nog een aantal specifieke eigenschappen voor het horloge. De kast van het horloge heeft een keramische ring die zorgt voor een betere GPS-ontvangst en aan de achterkant zit een optische hartslagsensor. Het horloge maakt gebruik van Bluetooth en ANT+ protocollen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een vermogensmeter of hartslagsensor koppelen, maar kan je ook je Wahoo Kickr Smart-trainer aansturen. Speciaal voor de triatleten is de Rival voorzien van Touchless Transition technologie, die automatisch overschakelt naar een andere sport. Volgens Wahoo hoeft de sporter dus geen handelingen meer uit te voeren als er gewisseld wordt van fietsen naar hardlopen tijdens de wedstrijd.

Het horloge is vanaf 1 december te koop en zal € 379,99 gaan kosten. Gebruik je het puur als horloge dan zal de batterij het 14 dagen volhouden. Ga je er mee sporten dan kun je er volgens Wahoo 24 uur mee registreren. Voor meer details kun je kijken op de website van Wahoo.