Er zijn drie dranken die goed samengaan met fietsen: water, koffie en bier. Welk bier dat is, hangt van je smaak af, maar het Nederlandse à Bloc maakt bier speciaal voor fietsers: bicycle beer.

Speciaalbier is hot, dat is wel duidelijk. Er is bijna geen café of restaurant meer waar je naast de oude vertrouwde pilsner niet ook nog een rij speciaalbiertjes kan bestellen. We kunnen dan ook wel stellen dat het niet meer om een hype gaat, maar dat de klassieke Belgische speciaalbieren voortaan veel craft bieren van de zogeheten microbreweries naast zullen moeten dulden. En als je een beetje van bier houdt, is dat alleen maar goed nieuws.

Afgelopen september werd de allereerste batch van het Nederlandse à Bloc Superprestige Bicycle Beer gebrouwen. Ongefilterd, ongepasteuriseerd, natuurlijk blond bier met 4,9% alcohol. Evenveel alcohol als een pilsje dus. Oprichters Daan van Well en Martijn Snelder zijn wielerliefhebbers. Ze zien het wielrennen alsmaar populairder worden en datzelfde geldt voor speciaalbier. Wielrennen en bier gingen al goed samen, dus waarom niet ook helemaal integreren? Ze zijn ambitieus, ze richten zich niet alleen op Nederland, maar bijvoorbeeld ook op Australië, Spanje en Groot-Britannië. Zo zorgen ze ervoor dat ze tijdens de Tour Down Under gelanceerd worden in Australië. Om ook andere delen van de wereld te kunnen bereiken zijn ze een crowdfunding campagne gestart. Meer info daarover en waar je het bier kan kopen staat allemaal op hun website. Cheers!

Tags: