Een mooi bericht voor de weight-weenies onder ons! Wederom is er iets nieuws waardoor er gewicht bespaard kan worden tijdens het fietsen. Waar de fietsen tijdens de koers moeten voldoen aan een minimum van 6,8 kilo, heeft de rijder of zijn outfit geen limiet. Adidas, helaas niet meer actief in het peloton, komt met de Adizero kit. Het Adizero jersey was er al en won in 2013 tijdens de Eurobike een Gold award voor beste innovatie in de categorie kleding. Nu heeft Adidas deze serie uitgebreid met een broek; de Adizero Evasus Bib Shorts. Waar het shirt 65 gram weegt, weegt de broek slechts 99 gram. Dat houdt in dat je een compleet outfit hebt onder de 165 gram. Dat is al veel minder dan de meeste broeken die over het algemeen al rond 200/250 gram zitten. Erg licht spul dus!

De broek heeft een zeem die voldoende comfort moet geven voor ritten tot 6 uur. Want ja; een broek onder de 100 gram wordt nog lastiger wanneer er een dikkere (lees: zwaardere) zeem in geplaatst wordt. Broek en shirt zijn ontwikkeld met het idee dat ze als tweede huid worden gedragen. De broek is gemaakt uit nylon en elastaan en kost 120 pond. De jersey is gemaakt van nylon, elastaan en op de rug is deze geheel van polyester. Een adizero jersey kost 100 pond en heeft een full-zip rits aan de voorkant, twee zakken aan de achterkant en mesh onder de oksels voor de verkoeling. Een ultiem zomersetje, want aan de foto’s te zien schijnt het shirt best een beetje door. Overigens heeft Adidas ook al aangekondigd met bijpassende sokken te komen. De complete set kleding (broek, shirt en sokken) blijft in z’n totaliteit onder de 200 gram volgens hen.

De kleding lijkt vooralsnog alleen in de UK te koop te zijn in de Adidas Specialty Sports shop. De adizero Jersey kost GBP 100, de adizero Evasus Bib Shorts GBP 120.

Adidas.adizero6  Adidas.adizero4 Adidas.adizero5Adidas.adizero7Adidas.adizero3 Adidas.adizero2Adidas.adizero10 Adidas.adizero9 Adidas.adizero8 Adidas.adizero12 Adidas.adizero11

Gerelateerd