Voor fabrikanten van fietskleding is het de laatste tijd niet gemakkelijk om zich te onderscheiden, omdat er steeds meer fietskledingmerken lijken te worden opgericht. Ashmei wil zich onderscheiden door de beste te zijn in de markt. Daarvoor gaan ze op zoek naar nieuwe materialen om beter aan te sluiten op het gebruik van de sporter en het klimaat.

Zo maken ze gebruik van een mengsel van merinowol met carbon in hun KoM jersey. Tegenwoordig is merinowol geen bijzonderheid meer voor fietskleding, maar door het te verweven met carbon zou een stof ontstaan die het vocht beter afvoert en sneller droogt. Bovendien zou de stof geschikt zijn voor een groter temperatuurbereik.

ashmei-kom-grijs ashmei-kom-blauw ashmei-kom-rood

Andere innovaties zijn te vinden bij het 3 Season System, die de behoefte aan laagjes kleding bij veranderende weersomstandigheden zou moeten vervangen. De stof die gebruikt is voor deze serie is een zeer fijn geweven mix van polyamide en elastaan. Deze stof zou ademend en winddicht zijn en zo waterafstotend zijn, dat het haast waterdicht is. De kleding wordt met lasers gesneden om drukpunten en gewicht te verminderen. De serie bestaat uit een jersey, broek, handschoenen en arm- en beenstukken. Voor wisselende omstandigheden heb je in het geval van de 3 Season System slechts één laagje nodig.

ashmei-3season

Op de Eurobike was er de gelegenheid om je handen over de verschillende producten te laten glijden. Of alle claims waar zijn, is nog niet zeggen, maar de stoffen voelden erg zacht aan. En bovendien licht, zoals bij het 121 gram wegende Emergency Jacket. Ook de mate van stretch van sommige producten, waaronder het Waterproof Jacket, was opmerkelijk hoog.

ashmei-emergency

Al met al heeft Ashmei zich op het eerste gezicht weten te onderscheiden. Er zijn al enkele kledingstukken verkrijgbaar, maar in oktober wordt het volledige assortiment pas beschikbaar. Op de website zijn alle kledingstukken wel al te zien. Qua prijs moet je denken aan de hogere prijsklasse.