De start van de Tour de France kom snel dichterbij en de laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Niet alleen bij de organisatie, maar ook bij de ploegen en renners. Bij Bahrain Merida hebben ze afgelopen periode gebruikt om het tijdrijden naar een hoger plan te tillen.

Tijdens komende Tour de France zullen de renners totaal 65 kilometer op een tijdritfiets afleggen. Tijdens de derde etappe zal dit een ploegentijdrit zijn van 35 kilometer en op dag 20 zullen de renners een individuele tijdrit van 30 kilometer rijden. De laatste jaren zijn de verschillen in het klassement aanzienlijk kleiner geworden en in de tijdrit kan het materiaal hier een hele grote rol in spelen. Naast het optimaliseren van de houding van de renners, is er bij Bahrain Merida ook veel aandacht voor een nieuw stuur. In samenwerking met Vision heeft Merida nu een full carbon Metron TT stuur. Dit stuur bestaat uit één stuk, in tegenstelling tot zijn voorganger dat uit een aantal losse onderdelen bestond. Ook werd er bij het vorige stuur nog gebruik gemaakt van een aluminium stuurpen. Naast de gewichtsbesparing door het gebruik van carbon heeft het ook een meer ergonomische vorm en is de kabeldoorvoer volledig geïntegreerd.

Onderstaande video geeft een mooi beeld van de tests op de wielerbaan, waarbij renners, mechaniekers en ingenieurs bezig zijn geweest met de finetuning van de houding en het materiaal. Naast de individuele tests hebben de renners op het circuit van Vairano de laatste test en finetuning gedaan voor de ploegentijdrit.